EĞİTİMDE SANAL GERÇEKLİK

EĞİTİMDE SANAL GERÇEKLİK

İnternet Haftası’nda,  İzmirli öğretmen ve öğrenciler sanal gerçeklikle tanışıyorlar.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12.si gerçekleştirilen İzmir İnternet Haftası etkinliklerinde 2017 yılının teması “Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik” olarak belirlendi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri konferans salonunda gerçekleşen İnternet haftası açılış törenine katılan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi; “Bu sene İnternet Haftasında, öğretmen ve öğrencilerimiz son yıllarda adından çokça söz edilen ve yakın bir gelecekte hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması beklenen bir teknoloji ile “Sanal Gerçeklik” ve Artırılmış Gerçeklik” le tanışacaklar.Son zamanlarda oyun ve video konusunda adını sıkça duyduğumuz “sanal gerçeklik”, bilgisayarlar aracılığı ile gerçekte var olmayan ortamları adeta gerçek gibi sunmaktadır.”

Eğitim için sanal gerçeklik…

“Özellikle birey için, yapay olarak oluşturulmuş ortamlarda, öğrenmeyi sağlamada oldukça etkili bir teknolojidir. Birey bu teknolojide yapay olarak oluşturulmuş ortamlarda yaparak ve yaşayarak öğrenmektedir”  dedi. Öğrencilerin gelişen teknoloji yardımı ve sanal gerçeklikle, eğlenceli ve kolay bir şekilde öğrenmelerini sağlandığına dikkat çekti.Öğrencilerin, sanal gerçeklik ortamında nesneler ile etkileşime geçip konu hakkında daha çok şey öğrenebilmekte, olduğunu da belirten Yahşi doğru anlama ve öğrenme yüzdesi önemli ölçüde artmakta olduğunu da vurguladı.

Özel eğitim ve Otizm tedavisinde sanal gerçeklik…

“Yapılan çalışmalar göstermektedir ki, Sanal Gerçeklik kavramı, özel eğitim ve otizm tedavisinde de kullanılan yöntemler arasında hızla yerini almaktadır.”  Diye sözlerine devam eden Ömer Yahşi;  internet haftası etkinlikleri çerçevesinde İzmir’de Atölye çalışmaları, konferanslar, seminerler ve stantlar düzenleneceğini söyledi.Açılış töreninde Engelsiz İnternet çalışmaları dâhilinde sunuculuk yapan Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu Öğrencisi Nazmiye Çoşar sunuculuk yaparken yine Tülay Aktaş İşitme Engelliler okulundan bir grup öğrenci işaret dili ile İstiklal Marşımızı söylediler.

İşaret dilini kullanarak öğrencilere “sizi seviyorum” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi; “ Bu özel öğrencilerimiz merhametleri ile hayata tutunmaktadırlar.  Sizlere sevindirici bir haber verebilirim. İlerleyen tıp bilimi sayesinde artık işitme engelli çocuklarımızın tedavileri çok daha erken süreçlerde yapılabilmektedir. Erken tedavi sayesinde neredeyse işitme engeli minimize edilmek üzere. Bu gelişme çocuklarımız ve aileleri için güzel bir gelişmedir.”  Diyerek, öğrencilerin kalp dili ile konuştuklarını söyledi.Teknoloji firma sahiplerinin de hazır bulunduğu açılış töreninde Nara Educatial Technologies firması sana gerçeklik konusunda sunum ve bilgilendirme gerçekleşti.İnternet haftası etkinlikleri içerisinde; küresel bir tehdit olan, “Teknoloji Bağımlılığı” ve “Siber Suçlar” konusunda, bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

unnamed-(7)-021.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.