EGM'den Paskalya Bayramı'nda IŞİD'e Yönelik Uyarı

EGM'den Paskalya Bayramı'nda IŞİD'e Yönelik Uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla Hristiyan vatandaşlar Paskalya Bayramı kutlamalarında olası bir saldırıya karşı uyarıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıyla, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanacak olan Paskalya Bayramı konusunda Hristiyan vatandaşlar olası bir saldırıya karşı uyarıldı. Hristiyan inanışına uygun olarak İsa'nın çarmıha gerildikten 3 gün sonra dirildiği inancıyla kutlanan gün, Hristiyanlar tarafından bayram havasında ayin ve etkinliklerle kutlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, IŞİD militanlarının özellikle Türkiye'de yaşayan Hristiyan ve Musevi vatandaşların kutlama, ayin ve benzeri etkinlikleri gerçekleştirdikleri kutsal yer ve mekanlarda, konsolosluklar ve elçiliklerde arama, keşif çalışması yapmış olabilecekleri ihtimali üzerinde durdukları belirtildi.

Yapılan açıklamada, özellikle Hizbullah/İlim Grubu isimli terör örgütün mensuplarının veya sempatizanlarının, İncil, broşür ve kitap dağıtımı faaliyetlerini engelleyebilmek için, Hristiyan dinini yaymak ve tanıtmak amaçlı misyonerlerin faaliyet gösterdikleri bölgelerde harekete geçebilecekleri belirtildi. Olası eylemin Hizbullah/İlim Grubu'nun halkı galeyana getirerek Hristiyan ve Musevi kişileri yaralamak, tehdit etmek gibi şekillerde cereyan edebileceği belirtildi.

Kiliseler, Sinagoglar, Cemevleri ve Caferi Camileri

Özellikle Paskalya Bayramı kutlamalarına vurgu yapılan açıklamada, Ankara'da bulunan Hristiyan ibadet ettiği kiliseler ve Musevi vatandaşların ibadethane amaçlı kullandığı sinagoglar başta olmak üzere Müslüman olmayan vatandaşlara ait vakıf ve derneklerin bulunduğu bölgelerin yanında Caferiler'in ibadet ettiği camiiler ve Alevi vatandaşların kullandığı cemevlerinin kontrol edilmesinin gerektiği belirtildi.

İstiklal'de gerçekleştirilen terör saldırısında İsrail vatandaşlarından oluşan bir turist kafilesi hedef alınmış, eylemi gerçekleştiren teröristin grubun kendi arasında yabancı dilde konuştuğunu görünce bombayı patlattığı da öne sürülmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.