Doğaseverlere davet!

Doğaseverlere davet!

İZ-AFED ile ÇEDAK ortaklığında çevre, iklim ve afet bilinci uyandırmak amacıyla Doğa Kampı düzenlenecek.

İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği (İZ-AFED) ve Çevre ve Doğa Aktivite Kulübü (ÇEDAK) iş birliğinde, çevre bilinci oluşturmak amacıyla Doğa Kampı düzenlenecek.

img-20221111-112613-1.jpg

Konuya ilişkin konuşan İZ-AFED Derneği Başkanı ve ÇEDAK Yönetim Kurulu üyesi Servet Ertaş; "İZ-AFED ve ÇEDAK olarak, 22 ekimde çok anlamlı bir yürüyüş yaptık. Bu birlikte düzenlediğimiz ikinci etkinliğimiz olacak. Muhteşem manzaralarla çevrili bir lokasyonda, oksijen deposu bir doğada yaşamayı deneyimlemek, çeşitli aktivitelerle dolu muhteşem bir hafta sonu geçirmek için bir Doğa Kampı düzenledik. Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Kampı'nda planladığımız Doğa Kampı, son yılların en anlamlı çevre, iklim ve afet bilinci etkinliği olmaya aday. Etkinlik içeriğinde pek çok eğlenceli ve eğitici aktivite olacak. Ayrıca 11 Kasım Milli Fidan Dikimi Günü, biz de fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Bir gün sonra ise yani 12 Kasım günü ise 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümünde, depremde kaybettiğimiz canları anarak, ülkemizin deprem gerçeğine dikkat çekecek bir farkındalık aktivitesi yapacağız" diyerek, tüm doğa severleri, kampa davet etti.

İzmir yerelinde çevre, doğa, iklim, afet bilinci, arama kurtarma ile ilgili çalışmalar yapan İZ-AFED ve ÇEDAK 22 Ekim günü Klaros - Nation - Ahmetbeyli güzergahında 'Temiz bir çevre için sıfır atık' vurgusuyla yürüyerek, örnek bir faaliyet gerçekleştirmişlerdi. Yürüyüşte, Nation antik kentin bulunduğu tepeden Ahmetbeyli Halk Plajı'na inip, burada özellikle günübirlikçilerin bıraktığı atıkları, farkındalık yaratmak amacıyla toplayarak, vatandaşlara da örnek olmuş ve çevredeki esnaflarca alkışlarla karşılanmışlardı.

doga-kampi-na-davet.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.