Elektronik Atıkların Geri Dönüşümüyle Doğaya Çift Yönlü Katkı

Elektronik Atıkların Geri Dönüşümüyle Doğaya Çift Yönlü Katkı

ROTARY Bölge Federasyonu organizasyonunda, DOÇEV-Doğa ve Çevre Vakfı ve ERBEY Atık Yönetimi işbirliği ile beş ay önce başlatılan “Elektronik Atıkları Toplamak ve Kamuoyunda Farkındalık Oluşturmak” projesi tamamlandı.

Gerek projede toplanan elektronik atıkların getirisi gerekse ROTARY üyelerinin fidan bağışları ile Denizli ili Sarayköy ilçesi Tepeköy bölgesinde 2 bin 10 fidanlık DOÇEV-ROTARY BARIŞ ORMANI kuruldu. Ormanın kurulmasında; Başta Rotary 2440 Bölge Federasyonu olmak üzere, Alsancak, Bademli, Çiğli, Kordon, Pamukkale, Varyant Rotary Kulübü ile Temiz ve Yaşanabilir Çevre Komite Başkanı İsmail Gökhan Çıtak, Geri Dönüşüm Merkez Koordinatörü Mustafa Kemal Nas, Geleceğimiz Ormanlar Komite Başkanı Tolga Alanyalı, DOÇEV-Doğa ve Çevre Vakfı ve Erbey Atık Yönetimi katkıda bulundu.

foto-3-011.jpg

Arazi hazırlığı ve fidan dikimleri Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sahada kurulan DOÇEV-ROTARY BARIŞ ORMANI’nın açılış etkinliğine Rotary 2440 Bölge Federasyonu’nun İzmir ve Denizli’deki kulüp başkanları ve üyeleri ile DOÇEV gönüllülerinin katılımlarıyla gerçekleşti. 

DOÇEV Vakıf Müdürü Bahtiyar Aksoy, “DOÇEV olarak 25. Kuruluş yılımızı kutluyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından erozyona maruz bu alanda kızılçam ve aralara zeytin fidanları diktiğimiz projemizde Rotary ile olan iş birliğimiz sürecek” diye konuştu. 

Temiz ve Yaşanabilir Çevre Komite Başkanı İsmail Gökhan Çıtak ise, “Temiz ve Yaşanabilir Çevre Ana Komitesi olarak yok olan ormanlarımızın geri kazanılmasına yönelik başlattığımız onarıcı orman faaliyetlerimiz için ayrı bir ekip oluşturmuştuk. Bu ekip içerisinde de fidan dikmenin yanında bir de geri dönüşüm ile uğraşan arkadaşlarımız vardı. Bu arkadaşlarımız ile birlikte de geri dönüşümden bir orman yaratalım diye bir proje oluşturduk. Bunun içerisinde kulüplerimizin topladığı elektronik atıkları paraya çevirerek burada DOÇEV ile bir protokol imzaladık ve bu proje çerçevesinde 2 bin ağaçlık bir orman hedeflemiştik. Onu da 5 ay gibi kısa bir süre içerinde gerçekleştirdik. Hedefimiz kısa sürede bu sayıyı 5 bin ağaca çıkarmak” şeklinde konuştu.

Geri Dönüşüm Merkez Koordinatörü Mustafa Kemal Nas da, Çevre Komitesi içerisinde oluşturulan Geri Dönüşüm Merkez Koordinatörlüğü’nün elektrik ve elektronik atıkların tekrar ekonomiye kazandırılmasına yönelik bir çalışma başlattıklarını bu sayede hem çevreye hem de doğaya tekrar katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, çalışmaların artarak devam edeceğini ve azalan ormanların sayısını artırarak çevreye çok yönlü katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

foto-5-002.jpg

Elektronik Atıkların Geri Dönüşümüyle Doğaya Çift Yönlü Katkı

“Bölgemize bağlı Denizli’de, İzmir ve Denizli Kulüplerimizin katkılarıyla oluşturduğumuz Rotary Barış Ormanımızda elektronik atıkların geri dönüşümüyle kulüplerimiz çevreye ve doğaya katkı sağlayarak çok başarılı bir işe imza attılar” diye konuşan Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Ertan Soydan, “Bu yıl iki temel çalışma alanımızdan biri teknolojinin bize sağladığı yeniliklere uyum sağlama sürecinde Endüstri 4.0 ve Rotary’nin geçtiğimiz dönem sonunda 7. öncelikli faaliyet alanı olarak belirlediği “Temiz ve Yaşanabilir Çevre” konuları üzerineydi. Bugün burada çevreye zarar veren elektronik atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelirle oluşturduğumuz Rotary Barış Ormanımızda iş birliği yaptığımız DOÇEV (Doğa ve Çevre Vakfı)’e, ERBEY Atık Yönetimi’ne, atık toplayarak elde edilen gelir ile bu ormanın oluşmasında katkıda bulunan kulüplerimize, projenin gerçekleşmesinde çok büyük özveriyle çalışan komitelerimize, şahsi olarak da destekte bulunan komite başkanlarımıza, emeği geçen bugün burada olan tüm üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.