Emeklilere ve çalışanlara ‘seyyanen pandemi zammı’ önerisi 

Emeklilere ve çalışanlara ‘seyyanen pandemi zammı’ önerisi 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüketim harcamalarındaki yüksek artış dikkate alınarak, tüm kamu çalışanlarına ve emeklilere ‘maaş tutarında mağduriyet ikramiyesi’ ve ‘seyyanen pandemi zammı’ verilmesi gerektiğini söyledi. 

KORONA, TELAFİSİ GÜÇ ZARARLARA NEDEN OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aralık ayının sonunda Çin’de baş gösteren ve ülkemizde de Mart ayının ikinci haftasından itibaren görülmeye başlayan korona virüs salgınının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan telafisi güç zararlar verdiğini söyledi. 

VİRÜSÜN EKONOMİK BOYUTLARI HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK HİSSEDİLİYOR 

Gürer, Ülkemizde ne yazık ki 5 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği, on binlerce yurttaşımızın bu hastalığa maruz kaldığı pandemi sürecinin ekonomik boyutlarının olumsuz etkilerinin her geçen gün daha çok hissedilmeye başlandığını ifade etti. 

SON 6 AYDA HERŞEY ORTALAMA YÜZDE 40 ZAMLANDI 

Mart ayından bu yana pandemi sürecinin ekonomik etkilerinin tüm vatandaşlar arasında ciddi mağduriyetlere yol açtığını kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fetih Gürer, “1 Haziran’dan itibaren yeni normalleşme sürecine geçilmeye başlanmasıyla birlikte tüm tüketim ürünlerinde ciddi zamlar da kendini gösterdi. Temel gıdadan mobilyaya, beyaz eşyadan, ev ve işyeri kiralarına kadar ticari alandaki hemen her şeyin yüzde 40’lara varan oranda zamlandığı görülmektedir. Bu sorun, vatandaşlar arasında ciddi mağduriyete yol açmıştır” dedi. 

ENFLASYON RAKAMLARI VE İŞSİZLİK ORANLARI GERÇEKLERİ YANSITMIYOR 

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ve işsizlik oranlarının olduğunun çok altında gösterildiğinin ekonomi uzmanları tarafından da açıklandığını söyleyen CHP Milletvekili Gürer, “Emekliler ve kamu çalışanlarının maaş zam oranları TÜİK’in açıkladığı rakamlar üzerinden yapılıyor. Ancak gerçek enflasyon, açıklananın çok üzerindedir. Bu nedenle de ülkemizde hem kamu çalışanları hem emekliler maaş zamları açısından da ciddi mağduriyet yaşamışlardır” diye konuştu.

MAĞDURİYET İKRAMİYESİ VE SEYYANEN ZAM ÖNERİSİ 

Sosyal devlet anlayışı gereği vatandaşların mağduriyetlerinin kısmen de olsa giderilmesi için tüm çalışanlara ve emeklilere maaş tutarında ikramiye verilmesini öneren Gürer, ayrıca bu kesimlerin maaşlarına seyyanen pandemi zammı verilmesinin de zaruri hale geldiğini ifade etti. 

İKTİDAR DUYARLI OLMALI 

Kurban Bayramı öncesinde yapılacak bir düzenleme ile vatandaşların az da olsa rahat bir nefes alabilmelerine olanak tanınabileceğini vurgulayan  Ömer FETHİ Gürer, bu konuda iktidarın duyarlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.