Emlakta Koronavirüse karşı Seren Gayrimenkul'den özel çözümler

Emlakta Koronavirüse karşı Seren Gayrimenkul'den özel çözümler

Seferihisar'da Seren Gayrimenkul Emlak Satış Danışmanı olan Serel Moralı Covid – 19 virüsüne bağlı Emlak'ta nasıl bir çözüm getirilmeli sorularına değinen Moralı, Oluşum Haber Gazetesi Editörü Ezgi Yeşil'in sorularını yanıtladı. İşte o röportaj;

Seren Gayrimenkul olarak Seferihisar da faaliyet de olduğunuzu biliyoruz. Ancak sizi tanımayanlar içinde kendinizi biraz tanıtabilir misiniz? 

Tabi ki, 1993 İzmir doğumluyum. Adnan Menderes Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Çocukluk ve öğrencilik yıllarım başarılı ve mutlu geçti. Okul hayatım boyunca sınıfımın ve okulumun hep en başarılı öğrencileri arasında yer aldım. Üniversite hayatım boyunca öğretim hayatımla beraber zaman zaman part time, yaz dönemlerinde çeşitli sektörlerde iş deneyimlerim oldu. Asla boş durmayı seven biri olmadım. Fakülte içerisinde kulüplerde başkanlık deneyimlerim oldu. Mezun olur olmaz kendi ofisimi açtım ve 4 yıldan beri gayrimenkul sektöründeyim. İşimi severek yapıyorum.

Emlak sektörü genellikle erkeklerin ege-men olduğu bir sektör, sizce sektörde ka-dın olarak tutunmak bu kolay bir iş değil, peki başarınızı neye bağlıyorsunuz? 

  (Gülümsüyor) Aslında ben aksini düşünüyorum. Yıllarca böyle alıştırıldık güç olan bu alışılmışı değiştirebilmek sadece. Artık bu olgu kalktı sadece gayrimenkul pazarlama da değil bugün inşaat sektöründe 80 bin kadın çalışmakta.

  2019 yılında, Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu'nun yaptığı araştırma sonrasında Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün  %29'unu kadınlar oluşturmakta olduğunu görmekteyiz. Bu kadınların eğitim düzeyle-ri yüksek ve sektörde çalışmaktan %74 oranında memnunun oldukları ortaya çıktı. Ben inanıyorum ki sektördeki kadınların sayısı önümüzdeki yıllarda artacak üstelik gayrimenkul alıcıya servis edilirken kadın danışman ile çalışan alıcıların memnuniyet oranı oldukça yüksek. 

  Ben başarımı tamamen küçük yaştan beri ticaretin içinde olamama bağlıyorum. Hangi danışmanıma nasıl bir gayrimenkulu servis edeceğimi, hangi danışmanıma en kısa zamanda en verimli çalışmayı nasıl sağlayabileceğimi biliyorum. Daima olaylara çözüm odaklı, hızlı, temiz ve yardımsever yaklaşımım ile sonuçlandırıyorum.

a0e063e5-7bba-4e1c-9604-4fe77e79ad51.jpg

EMLAKTA VİRÜSE ÖZEL ÇÖZÜMLER

Korona virüsünün etkisini Seferihisar em-lak piyasasındaki durumu hakkında ne diyebiliriz?

  Korona virüsü ülkemizde görülmeye başlandığından itibaren ilanların başlıklarında dahi kendini göstermeye başladı. “Korona virüsünden uzakta yaşayın...Doğada kalın..” 

“Dezenfekte edilmiş eşyalı kiralık daire” “büyüklerinizi covid-19 dan korumak için tek çare bu daire.” gibi başlıklar görmeye başladık. 

  Akıllara kalabalıktan uzakta yaşayalım şehir hayatından uzaklaşıp sessiz sakin kasabalara taşınalım düşünceleri yerleşti. Alıcılar şehir dışındaki gayrimenkullere yöneldi. Dolayısı ile sektörde şehir kalabalığından uzakta olan bölgelerin popülerliği bir kez daha arttı. Seferihisar'a ise talep her zaman olduğu gibi fazla. Fakat akılların karışık olduğu bu dönemde işlemlerin tamamlanma hızı Corona'nın dünyamızdan ve ülkemizden elini çekmesiyle doğru orantılı :) Bir yandan da ne olacağı belirsiz bu buhranda yatırım yapmayı düşünen alıcılar aman bir yere kımıldamayalım bakalım neler olacak endişesi ile beklemekte. Bu dönemde Toki ve Emlak Konut taksit ödemelerine de ertelemeler getirildi. Öyle ki bu dönemde yaşanan maddi kayıplar oldukça yüksek. Bu noktada sektörde yatırım yapmayı düşünenler virüsün geleceğine göre süreç tamamlanana kadar beklemesi yüksek bir ihtimal. Önümüzdeki aylarda virüs etkilerini azalttığında gayrimenkul sektörü tekrar hareketlenir. Eğer ki virüsü kısa vade de atlatırsak potansiyel alıcılar hala devam eden uygun kredi oranları ile ev sahibi olmaya devam edebilecek fa-kat korkulan olur bu süreç uzar ise konut fiyatları bir gerileme gösterip değer kaybedecek. Tabi ki tüm dünyayı etkileyen bu değer kaybı ne yazık ki Seferihisar'a da etkisini göstermeye başladı.

Yatırımcılara ne gibi mesaj vermek istersiniz? Son olarak Eklemek istedikleriniz neler?

  Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlığımızı, sosyal hayatımızı etkileyen korona virüsü haliyle küresel piyasalarda meydana gelen durumlardan dolayı ekonomimizi de etkiledi. Yatırım kararları ile ilgili, bu süreçte herkesin daha sakin ve sağlam kararlar alması, doğru yatırım ve gayrimenkul danışmanı ile çalışması gerekmekte. Hep büyüklerimizin dediği gibi hatırlamakta fayda var “her şeyin başı sağlık..” 

  Bu süreçte bizler çalışmalarımızı evlerimizden devam edip sizlere internet ve sosyal medya üzerinden portfoyümüzdeki gayrimenkulleri en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz. Tapu dairelerinden online randevu sistemi ile sizin dışarıda bulunmanız gerektirecek vakti minimuma indireceğiz. Evleri tek tek gezdirmek yerine evinizden rahatça sizin için hazırladığımız ev turu videoları ile sunumlarımızı zenginleştireceğiz. Lütfen yetkileri dinleyip evden çıkmayın. Hep beraber zorlu bir virüs sürecinden geçiyoruz ve bu virüs bizden güçlü değil unutmayalım. Sağlıkla kalın.

d960b1c8-2da1-4b31-ac62-69ca82fe0caf.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum