Emoji tepkileri özellikleri Twitter’a geliyor

Emoji tepkileri özellikleri Twitter’a geliyor

Twitter çok yakında Facebook ile hatırlanan önemli bir özelliği bünyesine katacak. Şu anda ön araştırma aşamasında olan yenilik, kullanıcılara çok yönlü anlık tepkiler vermelerini sağlayacak.

Facebook’un “Beğen” butonu artık ikonik bir hale geldi. Fakat ne yazık ki bu buton kullanıcıların iletmek isteyecekleri duyguların neredeyse hiçbirini temsil etmiyor. Şirket buna karşılık olarak bir “Beğenmeme” seçeneği yapmak istemese de emoji tepkilerini kullanıma sunmuştu. Şimdi aynı özellik Twitter’ın da gündemine geldi.

Twitter platformu bugün az sayıda kullanıcısına yeni özelliğinin ipuçlarını veren bir anket gönderdi. Bir kullanıcı bunu ekran görüntüsü alarak yeni emoji tepkilerinin ilk halini takipçileriyle paylaştı. Ankette beğenme, gülme, şaşırma, üzülme, sinirlenme gibi çok çeşitli ikonlar göze çarptı.

ewyqiqiweaaeusw.jpg

Konuya ilişkin açıklama yapan bir Twitter sözcüsü, platformda yapılan konuşmalarda insanların kendilerini ifade etmeleri için ek yolları araştırdıklarını dile getirdi. Uygulamanın emoji reaksiyonları konusunda henüz ilk aşamalarda olduklarını vurgulayan personel, bunun “Beğen” butonunun yerine geçmeyeceğini, ona ek olarak sunulacağını dile getirdi.

Twitter olumsuz tepkiler de ekleyebilir

Aynı zamanda Twitter, kullanıcıların bir tweet’i beğenmediklerini açıkça belirtmelerine de izin verecek. Bunu işaret eder nitelikle, kullanıcılara sunulan anketlerden birinde, platformda olumsuz emoji ya da beğenmeme tepkisiyle karşılaşılırsa nasıl tepki vereceğini soruyor. Mevcut cevaplardan bir tanesi ise “Gelecekte olumsuz tepkiler alma korkusu ile tweet atmaktan çekinebilirim.”

YouTube ve Reddit gibi geniş kitlelere hitap eden iki platform uzun süredir “beğenmeme” butonu taşıyor. Ancak Facebook şimdiye kadar bu riskli adımı atmaya bir türlü yanaşmadı. Yüksek olasılıkla Twitter, Facebook’tan daha erken bu seçeneği kullanıcılara sunmuş olacak. Emoji tepkilerinin ilk defa ne zaman kullanıcılara açılacağı ise şu anda tamamen belirsiz. Platform konuya ilişkin araştırmalarını titizlikle sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.