En genç aday adayı... 19 yaşında

En genç aday adayı... 19 yaşında

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Merve Kaya, memleketi Van’ın Erciş ilçesine hizmet edebilmek için AK Parti’den belediye başkanı aday adayı oldu

Ahi Evran Üniversitesi Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Merve Kaya, memleketi Van’ın Erciş ilçesine hizmet edebilmek için AK Parti’den belediye başkanı aday adayı oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere güvendiğini ve seçilme hakkını 18 yaşına indirdiğini hatırlatan Merve Kaya, kendisinin de memleketindeki gençlere hizmet edebilmek için yerel yönetim seçimlerinde belediye başkanı aday adayı olduğunu söyledi. 

Ahi Evran Üniversitesi Edebiyat Fakültesi birinci sınıfta eğitim hayatını sürdürdüğünü söyleyen 19 yaşındaki Merve Kaya, “Cumhurbaşkanımız gençlere güvenliği için gençlerin önünü açtı, bende 19 yaşımda halkıma hizmet edebilmek için bu dava uğruna böyle bir yola çıktım” dedi. 

Seçilmesi durumunda özellikle gençler ve kadınlara yönelik projelerinin hazır olduğunu kaydeden Merve Kaya, “Yaptığım projeler gençlik üzerine yoğunluklu olacağı için bu yüzden aday adayı oldum. Genç arkadaşlar için böyle bir yola çıktım, projelerim hazır. Cumhurbaşkanımızın bize verdiği bu yetkiyi kullanmak istiyorum. Yapacağım ilk iş gençlerle ilgili olacak. Gençlerden başlayıp bayanlara geleceğim. Ben onların sesi olmak istedim, halktan bir insanım, bir aşirete mensup değilim, ilçemde tek bayan adayım. 1 aydır halkın içindeyim, özellikle genç yoğunluklu çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. 

Aday olamasa bile aday gibi çalışmaya devam edeceğini belirten Merve Kaya, ailesi ve 8 kardeşinin de kendisine destek verdiğini kaydederek, “Ailem bu konuda en büyük destekçim. Cumhurbaşkanımız her yerde gençlerin önünü açmak için elinden geleni yapıyor. Artık genç kesime güvenilmesi gerekiyor. Ben buna kendimi hazır hissediyorum ve o yüzden buradayım, bu davadan vazgeçmeyeceğim” şeklinde konuştu. 

Merve Kaya, Van'ın Erciş ilçesinde 18 aday adayı içinde tek bayan aday. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.