"Engel bedende değil düşüncededir"

"Engel bedende değil düşüncededir"

"Engel bedende değil düşüncededir"

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan, Dünya Engelliler Haftası’na ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. AK Parti Hükümeti tarafından, 16 yılda Engelli vatandaşlara reform niteliğinde yenilikler getirildiğini ifade eden Sürekli: “ 10 Mayıs itibari ile girmiş bulunduğumuz Engelliler haftası kutlu olsun. Engelli vatandaşlarımız için reform niteliğinde projelere imza attık ve atmaya da devam edeceğiz” dedi.

Hükümetin, Engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği istihdam rakamlarından ve engelli maaşlarından da bahseden Sürekli, gelişimin daha net anlaşılması adına sayısal bilgiler vererek şöyle konuştu:                            

“Engellilik oranı; %40 – % 69 arası olanlar üç ayda bir; 1197 TL, %70 ve üzeri olanlar üç ayda bir; 1796 TL engelli maaşı almaktadır. Kamuda iş imkânı sağlanan memur engelli sayısı; 2002 yılında 5 bin 777 iken, 2018’de 60 bini geçmiştir. Kamu ve özel sektörde istihdam edilen işçi sayısı, 2002 yılında 45 bin 621 iken, 2018’de 100 bini aşmıştır. Engelli kardeşlerimize yönelik pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Unutmayalım; Engel, bedende değil, düşüncededir”.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.