Engelli Sporcular ile Farkındalık Maçı Düzenlendi

Engelli Sporcular ile Farkındalık Maçı Düzenlendi

Engeliler Haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı dostluk müsabakası düzenledi.

Engeliler Haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının kendi arasında düzenlediği dostluk maçı müsakabasına katılan Özel Buca Saranel Koleji Spor Kulübü ve Konak Saranel Sağlık Meslek Lisesi Spor Kulubü öğrencileri, engelli basketbolcuların mücadelesini izlerken tezahüratlarla engelli abilerine destek oldu.

      Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği basketbol maçı dostluk görüntülerine sahne olurken maç sonunda Özel Buca Saranel Koleji öğrencileri engelli sandalyelerine oturarak engelli basketbolcu abileri ile kısa bir maç düzenledi. 

Hayatında ilk defa engelli bireylerin basketbol oynadığına şahit olduğunu söyleyen  ve basketbol oynayan engelli bireyleri görünce çok şaşırdığını, engellileri şimdi daha iyi anladığını ve her bireyin bir engelli adayı olduğunu bu nedenle empati kurulması gerektiğini ve maçı heyecanla, merakla izlediğini belirten Özel Buca Saranel Koleji öğrencileri, “Maç çok güzeldi. Ama bazen abilerimiz düşecek ve yaralanacaklar diye çok korktuk. Ama onlar çok rahat bir şekilde oynuyorlar ve çok da güzel oynuyorlar. Bizim de engelli arkadaşlarımız var. Onlara yardımcı oluyorduk artık daha çok yardımcı olacağız.” diye görüşlerini belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.