Engin Dirikal'dan özel okul açıklaması!

Engin Dirikal'dan özel okul açıklaması!

Engin Dirikal, özel okulların bir ticarethane değil eğitim yuvası olduğunu belirterek sektörün standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını vurguladı. 

Kısa süre önce Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile görüşerek sektöre ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiklerini aktaran Ege Özel Okullar Derneği ve Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Engin Dirikal, birbiri ardına açılan özel okulların ancak eğitim ve öğrenci odaklı yaklaşımlarla yaşamını sürdürebileceğini söyledi. 

Dirikal “Ülkemizde 12 bin 500 özel okul bulunuyor bunun yaklaşık 5-6 bini Ege Bölgesinde, 900 kadar okul da İzmirde hizmet veriyor. Öğrenci adedine göre para hesabı yapan okullar bir iki yıl içinde kapanıyor. Öğrenci, veli ve öğretmenler bu durumumdan büyük mağduriyet yaşıyor. Bunun önüne geçmek için mutlaka eğitim odaklı hareket etmek gerekiyor. Özel okullar öğrencilerine pek çok imkanı bir arada sunuyor. Yapılan araştırmaya göre özel okullar ve devlet okullarının sunduğu imkanların  % 70 oranında farklı olduğu göze çarpıyor. Halbuki bu oran Avrupa ülkelerinde % 10 seviyesinde” diye konuştu. 

ÜNİVERSİTE BAŞARISINI ETKİLİYOR

“Özel okulların geleceği parlak çünkü donanımla bireyler ve nesiller yetiştiriyor” diye konuşan Engin Dirikal, “Özel okullarda çocuklar kaliteli eğitim alıyor. Bu kalite üniversite başarılarını da etkiliyor. Özel okullardan mezun olan öğrenciler istedikleri 3 bölümden birini kazanabiliyor. Bu nedenle velilerin de okullar arasında seçim yaparken daha bilinçli ve detaylı inceleme yapmaları gerekiyor” ifadesini kullandı

SORU DEĞİL SORUN ÇÖZEBİLMEK ÖNEMLİ

Öğrencilerin yalnızca derslerde başarı göstermesinin kariyerlerinde yeterli olmadığının da altını çizen Dirikal. “İş hayatında soru çözmek değil sorun çözmek önemlidir. Sorun çözmek için ise bizler teorik bilgileri pratik uygulamalarla pekiştiriyoruz. Sorun çözme yeteneğini onlara bir davranış olarak kazandırmak istiyoruz” dedi.

EĞİTİM KALİTESİ ARTMALI 

Ege Özel Okullar Derneği'nde 6 yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü ifade eden Engin Dirikal, amaçlarının etik değerlerle birlikte bilimsel bir ortamda eğitim kurumlarının kendilerini geliştirmesi olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bizim rekabet konumuz ticaret değil eğitim kalitesi olmalıdır. Eğer bu sağlanırsa kurumsallık bilinciyle birlikte ülke olarak eğitim kalitemiz artar. Bir diğer önemli konu da çağın getirdiği teknolojik imkanları öğrencilerle buluşturabilmek. Bu teknolojiyi de sürekli olarak güncel tutmak önemli, yeni nesilin de beklentileri bu yönde”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.