ENGİN ÖNEN ALAÇATI’YI İMZALADI

ENGİN ÖNEN ALAÇATI’YI İMZALADI

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi eski öğretim üyelerinden Sosyolog Engin Önen’in “Alaçatı: Farklı Tarihler, Farklı Ahaliler ve Farklı Hayatlar “ adlı Wesida Kitap’tan yayınlanan eserinin ilk imza günü Alaçatı Kitabevi’nde gerçekleşti.

Çok sayıda okurun uzun kuyruklar oluşturduğu ve kitabını imzalattığı gözlenirken   Engin Önen kitapla ilgili şunları söyledi:
“Alaçatı yerleşim yeri olarak eşine ender rastlanan bir tarihe sahip. Son iki üç yüz yıl içinde adeta dört defa yeniden kurulmuş. Alacaat, Alatsata, Alaçatı ve Yeni Alaçatı. Bütün bu dönüşümler oldukça dramatik ve bir önceki ile bağlarını kopararak gerçekleşmiş. Yani Alaçatı sürekliliği olan bir tarihe sahip değil. Ahalisi hep değişmiş. Gelenler burada olanları dolaylı veya doğrudan yerinden etmişler.
Kent sosyolojisi, şehircilik disiplini ve şehir monografileri yazını açısından eşi benzeri olmayan bir örnek olarak Alaçatı araştırmayı ve hakkında makale ve kitaplar yazılmayı hak ediyor. Ben de bunu denedim. Değişik bir yöntem ve değişik bir tasarım ile Alaçatı’yı anlatmaya çalıştım. Ama bu Alaçatı’ya ilişkin anlatılacak konu ve öykülerin bittiği anlamına gelmiyor”Wesida Kitap Yayın Yönetmeni Berna Vatansever “Alaçatı:Farklı Tarihler,Farklı Ahaliler ve Farklı Hayatlar”ın kitabevlerinde ve internet sitelerinde satışa sunulduğunu ayrıca wesidamedya.com adresinden de temin edilebileceğini belirtti.

0-448.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.