Erdal Aksünger: O Sözün Meali 'Din Devleti İstiyoruz' Demektir

Erdal Aksünger: O Sözün Meali 'Din Devleti İstiyoruz' Demektir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "laiklik Anayasa'da olmamalı" sözünün din devleti istiyoruz anlamına geldiğini söyledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nin (Ay-Bir) İstanbul'da düzenlediği "Yeni Türkiye Konferansları" konuşmasında, " Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım... Yeni ve dindar bir anayasa olmalı." sözlerine tepkiler devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Kahraman’ın açıklamaları üzerine “İnsanları inandıkları din ve mezheple sınıflandırıp, geri kalanları ötekileştirenler; anayasadan laiklikliği çıkararak insan hakları ve özgürlükleri bakımından eskisini aratacak bir anayasa hazırladıklarını belli etmişlerdir. Gelinen noktada, CHP’yi Anayasa Uzlaşma Komisyonundan kalkmakla eleştirenler, bizim tavrımızın ne kadar doğru olduğunu şimdi daha iyi anlamışlardır umarım. Bu kafa yapısı ile demokratik, özgürlükçü, kapsayıcı, birleştirici bir Anayasa yapmak mümkün değildir” dedi.

“İsmail Kahraman, derhal istifa edip o koltuğu boşaltmalıdır”

Erdal Aksünger, açıklamayı yapan kişinin herhangi birisi olmadığını vurgulayarak “Bu açıklamayı yapma cürreti gösteren AKP’nin herhangi bir ilçe başkanı veya yöneticisi değildir. Laiklik, anayasada olmasın diyen kişi yasama organının başındaki adam, yani TBMM Başkanıdır. “Laiklik anayasada olmamalı” sözünün meali “din devleti istiyoruz” demektir. Böyle bir açıklama ilk defa bu kadar yüksek bir makamdan bu kadar açıkça dile getirilmiştir. Tayyib Erdoğan’nın milletvekili olmak istemeyen, Meclis Başkanına neden "abi sen bana lazımsın" dediği şimdi daha iyi anlaşılıyor” diyerek Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın acilen makamını boşaltmasını istedi. Aksünger “ Kimliği, sıfatı, makamı ne olursa olsun, üzerine yemin edip korumakla görevli olduğu ilk 4 maddeyi ihlale yeltenen herkes anayasal suç işlemiştir. Laikliğe inanmayan, benimsemeyen bir Meclis Başkanının o koltukta oturması doğru değildir. İsmail Kahraman, derhal istifa edip o koltuğu boşaltmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.