Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklıyor

Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende partisinin 26 il belediye başkan adayını açıklıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye "yeniden İstanbul" sloganıyla çıktı. Konuşmasına başında İsrail'in Filistin saldırılarını kınayarak başlayan Erdoğan, "Dünyadaki vicdan sahibi diğer tüm ülkelerle beraber zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için gereken çabayı göstereceğiz" dedi.

Erdoğan, "Yeni yıla Galata Köprüsü'nde şehitlerimize rahmet İsrail'e lanet yürüyüşüyle karşılayan 250 bin kardeşime canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbiz bu zor zamanlarda insani değerleri adaleti ve barışı savunan herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerinin devamında belediye başkan adayları ve seçimlere ilişkin şunları kaydetti:

"Mahalli seçim sürecinin bu ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza başarılar diliyorum. Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler değerlendirmeler araştırmalar sonunda belirledik. Bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir ama ülkemiz şehirlerimiz ve partimiz için en hayırlısını istediğimizden bu doğrultudan samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin. Bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz.

"Ey İstanbul, İstanbul çöp çukur çamur diye tanımlanmıyor muydu? Çöpten çamurdan İstanbulumuzu nasıl temizlediysek şimdi de tüm Türkiye'de 30 büyükşehir ve 51 il belediyeleriyle de bu temizlik için yola çıktık. Gençler şu anada karşımda bir slogan var 'yeniden İstanbul yeniden AK Parti', Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız. Durmak yok yola devam.

"Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Bu ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Biz rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Türkiye'de belediyecilik anlayışında yepyeni bir çığır açtık. Elde ettiğimiz başarılarla ülke yönetimine talip olduk. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik. Şehirlerimizin makus talihlerini nasıl tersine çevirdiysek ülkemizin kalkınma ve demokrasi eksiklerini tamamlamak için harekete geçtik. İstanbul 'çöp, çukur, çamur' diye tanımlanmıyor muydu? Şimdi de tüm Türkiye'de bu temizlik için yola çıktık. Şu anda karşımda bir slogan var 'Yeniden İstanbul Yeniden AK Parti', hazırız kararlıyız."

"Muhalefet partilerindeki belediyelerin faturasını da biz ödemek mecburiyetinde kalıyoruz. Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik. Adaylarımızı tespit ederken şehirlerimizin her anında yanında olacak isimler olmasına dikkat ettik. Gençler fazla zamanımız yok. 31 Mart'a kadar 'Durmak yok yola devam' diyoruz."

"Muhalefetin ideolojik adayları nedeniyle hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Nerede yaşarsa yaşasın kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz. 15 Ocak'ta seçim startını vereceğiz ve sahaya ineceğiz.

1078843693-0-0-3074-1730-1920x0-80-0-0-37419e4c82bd3f49d12742e358d043a0-002.jpg

Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Son sözü milletimize bırakacağız. Bizde milletle inatlaşma milletle küsme olmaz. Oy renginden dolayı hakaret etme asla olmaz. Tercih ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var.

Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Mukaddes değerler doğrudan hedef alınıyor. Bunlar kendi yankı odalarından çıkıp içinde yaşadıkları toplumu tanımaya bile tenezzül etmezler."

'ÖZGÜR EFENDİYİ DE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Bu seçimlerde elde edeceğimiz zaferle aynı zamanda Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Ama bunun için önce CHP'nin başındaki zatın sabık genel başkanının yaptığı gibi teröristlere ve destekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Özgür efendi nerede bir çapulcu nerede bir terörist varsa nerede bir demokrasi düşmanı varsa ya selam çakıyor ya gidip sırtını sıvazlıyor. Bölücülere her fırsatta boncuk dağıtarak CHP genel başkanlık koltuğuna hangi şartlarda oturtulduğunu ve hangi prangalarla tutulduğunun unutturabileceğini sanıyor. Bu millet ferasetini hafife alan herkese ne yaptıysa özgür efendiye de aynısını yapacaktır. Biz kendisinin zincirlerinden kurtularak özgürleşmesini tercih ederiz. Aksi halde milletimiz onu daha önceki niceleri gibi siyaset arşivinin tozlu raflarına kaldırarak onu yapacaktır. Daha bismillah demeden anayasal düzene kastetmekten 18 yıl ceza almış bir teröristi adeta cezaevinden meclise tünel kazarak kurtarmanın derdine düşüyor. Özgür efendi partisine hakim olmak bir şekilde geldiği koltuğun hakkını vermek yerine bizi hedef alarak pirim kazanmaya çalışıyor ancak boynunda diyet borcuyla siyaset yapılmaz. çünkü siyaset her kişinin değil er kişinin kârıdır. Özgür efendi siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle uğraşmak yerine önce vasilerinden efendilerinden kurtulsun sonra kendisiyle özgür bir siyasetçi olarak muhatap olmayı düşünecek arkadaşlarım var. Tabii bunları siyasetin birer latifesi olarak söylüyoruz. Bu partide olanlar öncelikle CHP seçmenini ilgilendirir. biz zaferimizi tekrarlayarak ülkemize verdiğimiz sözleri yerine getirmek içni yeni bir döneme hazırlanıyoruz.

İstanbul'un bir beş yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığı tüm İstanbullular gibi biz de çok net görüyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.