Erdoğan: Çalışanları enflasyona ezdirmedik

Erdoğan: Çalışanları enflasyona ezdirmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 49 artışla 17 bin 2 liraya çıkan yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası rezervlerinin tarihinin en yüksek rakamı olan 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "İnşallah bu rakamı finansal güvenliğimizi tahkim için daha da artıracağız" dedi.

Erdoğan nisan ayında açlık sınırının altında kalacak diye eleştirilerin yöneltildiği asgari ücret için "enflasyona ezdirmedik" dedi.

erdogan-2154886-mxja-cover.webp

Erdoğan şöyle devam etti:

"Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız bunun etkilerini azaltmak için bütçe imkanlarının zorlama pahasına çalışanlarımızın ve emeklilerimiz maaşlarında yüksek oranlı artışlara gittik Geçtiğimiz yıl ortalama memur maaşını yüzde 129 ve asgari ücreti yüzde 107 oranında artırdık. En düşük emekli maaşını yüzde 114 oranında yükseltirken, bayram ikramiyelerini neredeyse iki katına çıkarttık.

Dün açıkladığımız 2024 asgari ücret rakamını da bu tablonun tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Yüzde 49 artışla 17 bin 2 liraya çıkan yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık.

Rakamlar son aylarda enflasyonun ateşinin düşmeye başladığına işaret etmektedir. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki ivme kaybı daha çok görülecektir. Piyasa gerçekleri ile açıklanamayacak şekilde fahiş fiyat artışlarına giden aç gözlülere yönelik denetimlerimizi de yoğunlaştırarak devam edeceğiz"

EKONOMİSTLER İTİRAZ ETTİ

Erdoğan enflasyonun altında ezdirmedik dediği asgari ücret rakamı açıklanınca dün ekonomistlerin tepkisine neden olmuştu. Yorumlar şöyleydi:

İktisatçı yazar Mustafa Sönmez: "Yıllık belirlenmesi kabul edilmemeliydi"

İktisatçı Murat Birdal: "TÜİK hesabı baz alındığında dahi açıklanan asgari ücretin alım gücünün ilk iki 2 ayın sonunda 2023 Temmuz ayının gerisine düşeceği görülüyor. Belki seçimi kotarır ancak sonrasında üzer"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.