Erdoğan Kritik Yasayı Onayladı

Erdoğan Kritik Yasayı Onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o kritik yasayı onayladı

Terörle mücadelede yer alan askerlere yasal koruma zırhı veren yasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. 
 
Yasayla birlikte komuta askere verilecek

Erdoğan'ın onayladığı yasayla beraber bütün il merkezlerinde TSK bütün unsurlarını kapsamak üzere operasyonlara katılım gösterebilecek.
 
Gözetim ve işbirliği valiler sağlayacak

Tüm illerde TSK unsurlarının operasyonlara katılım göstermesiyle beraber valiler de koordinasyonu, işbirliğini ve gözetimi valiler yerine getirecek ancak komutayı, sevki ve idareyi o bölgenin TSK'da en yetkili ismi sağlayacak.
 
TSK komutlara girebilecek

Yakalanması gereken kişilerin elden kaçırılmaması ile can ve mal güvenliğinin sağlanmasını için komutanın yazılı izin vermesi konutlara girmeye yeterli olacak aynı zamanda komutanın kararı 24 saat içerisinde hakim onayına gönderilecek.
 
İzin verilmeden gözaltı olmayacak

Askeri personel hakkında yasayla beraber olası suçlama sebebiyle soruşturma izni verilene kadar izin alınmadan gözaltı verilemeyecek ve tutuklama tedbirlerine başvurulamayacak.
 
Sivil yargılama olmayacak

Terörle mücadelede görev alan asker bu görev esnasındaki faaliyetleri nedeniyle yargılanamayacak. Bu faaliyetler nedeniyle asker hiçbir şekilde sivil mahkeme karşısına çıkarılmayacak. 

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı basın merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"6722 sayılı ’Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasa’nın 89’uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104’üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.