Erdoğan Müjdeyi Verdi!

Erdoğan Müjdeyi Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Döviz spekülasyonuytla ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor.
 
Faiz 4,6'ya kadar düştü, geziyle karşımıza çıktılar. Ve çift haneliyle tekrar karşımıza çıktı. İşte onun için diyorum ki sağolsunlar yalnız kalsam da dediğimde tweetler art arda gelmeye başladı "yalnız değilsin" diye. Yalnız olmadığımı biliyorum ve aynı şekilde bu döviz baskısına karşı bizler paramıza karşı çıkacağız ve inşallah Türk Lirası'nı değerlendireceğiz. 
 
Pek çok gelişmiş devlet hala 2008 krizinden kurtulamamışken Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında inşallah yine ilk sıralarda yerini alacak. 
 
AB hesaplama metodları yakında TÜİK tarafından Türkiye açısından da açıklanacak. O zmaan Türkiye'nin nerede olduğunu göreceğiz. 
 
Kriz öncesi 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde bizi köşeye sıkıştırmak için ekonomiyi bir silah olarak kullanmaya başlamışlardı. Suriye ve Irak krizlerinde hep aynı oyunu oynadılar. Ekonomi üzerinden Türkiye'yi siyaseten teslim alma projesi işe yaramadı. 15 Temmuz'da milletimizin karşı hamlesiyle geri çekildiler.
 
Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ciddi hamleler yaptığı, AB ile ilgili önemli kararlar almak üzere olduğu şu günlerde bu silahı bir kez daha bize doğru doğrulttular. 
 
Türkiye'nin gücünü mevcut rakamlarla tartmaya çalışanlar tarih boyunca yanıldılar. Türkiye 79 milyon nüfustan, 720 milyar dolar milli gelirden, 250 milyar dolar dış gelirden ibaret değildir. Bunların gerisinde 100 milyonlarca kardeşimizin duası ve desteği vardır.  Gönül coğrafyamızda nereye gitmişsek oradaki kardeşlerimizin yüreğinde bu hakikatı bizzat gördük. 
 
İnsanlar döviz bürolarına ve bankalara dolar almak için değil, bozdurup Türk Lirasına geçmek için koştu. Herkes kendi imkanınca bu seferberliğe destek oluyor.  Spor kulüpleri bile artık bu işin içine girdi. Aynı şekilde kirada bile dövizden TL'ye geçiş başladı. 
 
"MÜJDEYİ VERİYORUM"
 
Emin olunuz insanımız bu süreçten zararlı değil, müjdeyi veriyorum kârlı çıkacak... Döviz baskısından insanımızı kurtaracağız. Bunu silah olarak kullanma yöntemi sadece bize değil pek çok ülkeye uygulanıyor. Korkunç paralar kazanılıyor. Dolayısıyla TL üzerinden ticaret teklifimiz bu ülkeler için de anlamlı bir teklife dönüşüyor. Bu çabalarımızın karşılığını alacağız. 
 
Tüm iş adamlarımıza, yatırımcılarımıza, esnafımıza seslenmek istiyorum. Yaşadığımız zorlukları biliyorum ama gelin ülkenize sahip çıkın. Böyle bir dönemde üretime yüklenmeyeceksiniz, istihdamı arttırmayacaksınız, ticaretin çarklarının dönmesini sağlamayacaksınız da, bunu ne zaman yapacaksınız? 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.