Erdoğan, "Pakistan ile ticari hacmimizi 5 milyar dolara çıkaracağız"

Erdoğan, "Pakistan ile ticari hacmimizi 5 milyar dolara çıkaracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İmran Han Pakistan'da önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İmran Han Pakistan'da önemli açıklamalarda bulundu. İmran Han, her alanda büyümek için Türkiye'yi örnek aldıklarını ve Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. 

Pakistan Başbakanı Han,"Şu anda Suriye'de size (Türkiye'ye) saldırılar yapılmaktadır, bu konuda Pakistan her zaman yanınızda olacaktır. 8 milyon Keşmirli açık hava hapishanesinde yaşıyor. Keşmir hakkında söyledikleri için sayın Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Pakistan halkı Türkiye ile ilişkileri için çok mutlu. Pakistan, Türkiye'nin turizm hamlesini örnek almak istiyor. Türkiye, inşaat konusunda uzman bu konuda da tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Çünkü biz de gecekonduları Pakistan'dan kaldırmak istiyoruz. Siz iktidara geldiğiniz zaman Türkiye'nin nasıl borç altında olduğunu biliyoruz ve nasıl bu noktaya geldiğinizden faydalanmak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yılına kadar Pakistan ile ticari hacmimizi 5 milyar dolara çıkaracağız. 13 anlaşmanın imzalanmış olması önemli. Pakistan ve Afganistan ilişkilerinin geliştirilmesi için elinden geleni yapacaktır. Türkiye, Keşmir halkının yanındadır. Pakistan'ın bölgedeki büyük fedakarlıklarını dile getirmeliyim. Genç kuşaklar için yatırım olacak. Yatırım olacak ki istihdam olacak. İnanıyorum ki Pakistan sıçramayı gerçekleştirecek" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.