Erdoğan: Sivillerin öldürülmesine karşıyız

Erdoğan: Sivillerin öldürülmesine karşıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz. İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine karşı çıkıyoruz. Gazze'deki masumların katledilmesini de asla kabul etmiyoruz.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan İsrail ve Hamas arasında süren çatışmalara ilişkin "Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz. İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine karşı çıkıyoruz. Gazze'deki masumların katledilmesini de asla kabul etmiyoruz. Bir şehrin suyunu, elektriğini, giriş çıkışlarını kesip altyapısını çökerterek camisinden kilisesine tüm ibadethanelerini yıkarak, içindeki sivillerin yaşadığı binaları bombalarla yerle yeksan edilerek yürütülen çatışma, savaş değil katliamdır. Gazze'ye yönelik saldırıları dünya kamuoyu nezdinde İsrail'i hiç beklenmeyen bir konuma itebilir. Sivil insanları kasten öldürmek, insani yardım getiren ilaçları engellemek devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır. Çatışmanın derinleşmesinin önüne geçmek için hazırız. Tarafları itidale davet ediyoruz" dedi.

f713q7oxiaekm31.jpeg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde ekonomi de vardı. “Hayat pahalılığı insanımızın canını yakan bir konu” diyen Erdoğan, şunları aktardı; “Türkiye olarak biz de birden fazla faktörün üst üste gelmesi nedeniyle enflasyon sorunundan muzdaribiz. Yeni yol ve yöntemlerle enflasyonu ve yol açtığını sıkıntıların üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Bu programın başarısı, üreticisinden toptancısına, çalışanından alım-satım yapanına kadar 85 milyonun fedakarlığı ve kararlılığıyla mümkündür. Hükümet olarak aldığımızın tedbirlerin etkilerini yavaş yavaş görmeye başladık. Milletimiz de mücadelemize destek verdiğinde süreç daha da hızlanacaktır. Emeklilerimizi bir nebze de olsun rahatlatmak üzere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılmasını kararlaştırdık. Hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin enflasyon farkı ve iyileştirmeleri içeren düzenlemeleri yılbaşında ayrıca yapacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.