Erdoğan yeşil ışık yakmıştı! İngiliz basınından ‘ret’ iddiası

Erdoğan yeşil ışık yakmıştı! İngiliz basınından ‘ret’ iddiası

İngiliz basını; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapılacak olası görüşme teklifini reddettiğini öne sürdü.

İngiliz Reuters Haber Ajansı'nın 3 farklı kaynağa dayandırdığı habere göre, Rusya'nın Türkiye ve Suriye arasında görüşme yapılması için yürüttüğü çalışma Şam'da kabul görmedi.

Reuters'ın görüştüğü iki kaynak, Esad'ın Türkiye'de yapılacak seçim öncesi Erdoğan'ın elini güçlendirmemek adına görüşmeyi kabul etmediğini iddia etti. Aynı kaynaklar olası görüşmenin, özellikle Türkiye'de 3,6 milyon Suriyelinin geri dönüşü hedefinin ele alınması halinde, Erdoğan'a seçim öncesinde destek sağlayacağını kaydetti.

Kaynaklardan birinin "Erdoğan'ın eline neden bedava zafer verelim? Seçim öncesi yakınlaşma olmaz" dediğini aktaran Reuters, Suriye'nin dışişleri bakanları toplantısı fikrini de geri çevirdiğini bildirdi.

Görüşme teklifi ile ilgili bilgisi olan üçüncü kaynak ise Şam'ın somut bir öneri olmadığı sürece görüşmeyi yararsız gördüğünü ve Türk güçlerinin ülke topraklarından tamamen çekilmesini istediklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

misir-dan-erdogan-sisi-bulusmasi-hakkinda-aciklama-ikili-iliskileri-gelistirmenin-baslangici-olacak-1090502-5.jpg

Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştükten sonra ülkeye dönen ve partisinin grup toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşme olur mu sorusuna "Esad ile görüşme olabilir. Siyasette küslük dargınlık olmaz, eninde sonunda adımlarımızı atarız." yanıtını vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.