Erdoğan yeşil ışık yaktı: 'Siyasette küslük olmaz'

Erdoğan yeşil ışık yaktı: 'Siyasette küslük olmaz'

Partisinin grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ve Sisi ile görüşme konusuna bir kez daha yeşil ışık yaktı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile görüşmeye yeşil ışık yaktı.

Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorduğu sorulara yanıt verdi.

"Esad ile görüşme olabilir mi?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ''Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile ikinci bir görüşme olur mu?'' sorusuna ''Olabilir'' yanıtını verdi. Olası görüşmenin zamanı da sorulan Cumhurbaşkanı ''Tarih verilir mi?'' diye konuştu.

20 KASIM'DA SİSİ İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Türkiye-Mısır ilişkileri, 2013’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu. Bu dönemde Sisi hakkında sert ifadeler kullanan Erdoğan, geçmişte defalarca “katil” dediği Sisi ile 2022 Dünya Kupası’nın açılış maçı için gittiği Katar’da bir araya gelmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.