Erdoğan'dan Erol Evgin Çıkışı

Erdoğan'dan Erol Evgin Çıkışı

Erol Evgin'in Balçiçek İlter'e verdiği röportaja dair konuşan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuyla ilgili sert demeçler verdi.

Evgin'in "Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil" sözlerini eleştiren Cumhurbaşkanı, Evgin hakkında "Bunlar ne cins insanlar" ifadesini kullandı. Önce millete saygı duyulması gerektiğini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, "Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın eleştirdiği Evgin'in sözleri sosyal medyada gündem olmuştu. Erdoğan Evgin'e sert yüklenmesini şu sözlerle sürdürdü; "Hem ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına her türlü hakareti edeceksiniz hem de korkudan bahsedeceksiniz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.