Erdoğan'dan ilk tepki: "Sorumlu değiliz"

Erdoğan'dan ilk tepki: "Sorumlu değiliz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresinde konuştu. Dün gece Musul'da başlayan operasyonla ilgili ilk açıklamalarını da burada yaptı.

Erdoğan Musul operasyonu ile ilgili olarak, " Şu an operasyonlar devam ediyor. Türkiye girmesin diyorlar, tehdit altındayız nasıl girmeyelim. Bu sınırdan ben tehdit altındayım. Hiç ilgi alakası olmayanlar giriyor." açıklamasını yaptı.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
 
* Sizler 15 Temmuz darbe girişimin ardından buraya gelerek, aynı zamanda darbecilerin zihniyetine en güçlü mesajı verdiniz. Milletimiz, ülkemiz bu noktada attığınız adımı unutmayacak.  Türkiye son yıllarda dünyada eşine az rastlanır darbe girişimlerine mağruz kalmıştır. Milletimizin desteği ile hızla operasyonları gerçekleştirdik. FETÖ son çare olarak silaha sarıldı.

* Batılı bazı dost görünenler bunlar hukuka uygun mu diyor. Siz ne kadar hukuktan anlıyorsanız biz de o kadar hukuktan anlıyoruz. Olanüstü hal konusunda Fransa'ya baksınlar. Basit bir terör eyleminde bunu yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yıkılması girişimi ile karşı karşıyayız. Basit adımlar atılabilir mi?

* Emirleri bir örgütten alıyorlar hukuktan değil. Bu felaketlere sebep olanları hak ettikleri gibi cezalandırılması şarttır. Kara para aklamamı arıyorsunuz bu örgüte bakın. Yurtdışına para kaçırmayı mı arıyorsunuz. Bunlara bakın. 
 
"BİZ BURADAN İNSAN GÖTÜRMÜYORUZ, FARKIMIZ BU"
 
* Eğer o ülke bizi tehdit ediyorsa gideriz. Buna nefsi müdafa denir. 30 bine aşkın Cerablus halkı biz DEAŞ'tan bölgeyi temizleyince evlerine döndüler. İşte şimdi de Dabık da DAEŞ'ten temizlendi. Şimdi oraların halkı da dönecek. Biz buradan oraya insan götürmüyoruz, kendi halkını yerleştiriyoruz. Farkımız bu. 

* Görüştük, PYD kesinlikle girmeyecek dediler. PKK'nın uzantısı bir terör örgütüdür hem PYD, hem YPG. Sözlerinde durmadılar, biz de gereğini yaptık. Bu sabah bile iletildi. Orayı PYD/YPG'den temizlemezseniz ortak hareket edemeyiz. 
 
MUSUL OPERASYONU

* Şimdi Musul başladı. Şu an operasyonlar devam ediyor. Türkiye girmesin diyorlar, tehdit altındayız nasıl girmeyelim. Bu sınırdan ben tehdit altındayım. Hiç ilgi alakası olmayanlar giriyor. 

* Mutahhaplara söyledik. Türkiye'nin olmadığı bir operasyonda doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Operasyon da masada da olacağız.  Kimse bizden Başika'dan çıkmamızı beklemesin. Biz Başika'dayız, DEAŞ her türlü operasyonu yapmaya devam edeceğiz. 
 
"TÜRKİYE'NİN OPERASYON DIŞINDA TUTULMASININ SEBEBİ..."

DAEŞ bahane edilerek Suriye ve Irak 63 ülkenin katıldığı operasyonlarla büyük bir yıkımka maruz kalıyor. Biz Cerablus operasyonunu başlattıktan sonra görüldü ki DAEŞ'in yok edilmesi için Suriye'nin yakılıp, yıkılmasına gerek yokmuş. Eğer biz el ele verirsek çok da büyük olmayan önlemlerle bu işi başarabiliriz. Ülkemizin Musul Operasyonu dışında tutulmasının sebebi Türkiye'nin orada mezhep çatışmasının önüne geçeceği bilindiği için. Bu yüzden bizi operasyon dışında tutuluyoruz. Kusura bakmasınlar biz yeni mezhep çatışmalarına evet diyemeyiz.

*Terör örgütleri bumerag gibidir. Eninde sonunda gelir kendini kullananı da vurur. YPG terör örgütü DEAŞ bahanesiyle destekleniyor, şımartılıyor,silahlandırılıyor. YPG'ye verilen silahların bir kısmı DAEŞ'e gidiyor. 

* El Kaide ABD'de terör eylemi yaptığında da aynı hukuk vardı. Hukuku çifte standartlarla işletirseniz yarın kendi canınız yandığında söz söyleyemezsiniz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.