Erdoğan'dan İsrail'e: Türkiye’nin sana borcu yok

Erdoğan'dan İsrail'e: Türkiye’nin sana borcu yok

İsrail ve Filistin arasındaki yaşanan çatışmalara dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ey İsrail, sen bir terör örgütü olarak görebilirsin çünkü bu batının sana borcu çok. Ama Türkiye’nin sana borcu yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. İsrail ve Filistin arasındaki yaşanan çatışmalara dair konuşan Erdoğan Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas'ın 'terör örgütü değil mücahitler grubu' olduğunu söyledi.

f9rrac-xcaaupix.jpeg

Erdoğan şöyle konuştu; "Savaş uçaklarıyla gece gündüz şehirleri bombalayan, binalarıyla sokakları ateşe boğan, tanklarıyla silahlarıyla saldırıyı gerçekleştiren başka ülke bulamazsınız. İsrail ve dünyaya sesleniyorum. Toplantılar yapıyorlar, son toplantıda Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, Batı'nın sana borcu çok, ama Türkiye'nin sana borcu yok . Bu İsrail çocukları öldürüyor, o çocukların halini gördük, bunların paramparça oluşuna asla izin vermeyiz, çünkü insanlıktan nasibimizi aldık. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.