Erdoğan'dan Soyer yorumu: "İdamla yargılayanların mirasçılarını…"

Erdoğan'dan Soyer yorumu: "İdamla yargılayanların mirasçılarını…"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer, hakkında konuştu.

Erdoğan, "CHP, Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor" ifadesini kullandı. Tunç Soyer'in babası eski askeri savcı Nurettin Soyer, 12 Eylül yargılamaları sırasında görev yapmıştı” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde "Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı"na katıldı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim için partisinin teşkilatına "sandık namusunu koruma çağrısı" yaptı. Erdoğan, Biz sandığın namusunu koruduğumuz sürece CHP’nin o sandıktan çıkma şansı yoktur. Önümüzdeki seçimler CHP'nin devre dışı kalışının miladı olacaktır" dedi.

Erdoğan, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'i kastederek "CHP, Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor" ifadesini kullandı. Tunç Soyer'in babası eski askeri savcı Nurettin Soyer, 12 Eylül yargılamaları sırasında görev yapmıştı.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye saygı duymamıştır. CHP, evet, hep açık oy, gizli tasnifle seçim yapma yoluna gitmiştir.

Biz adeta anayasa değiştirebilecek güce sahipken partimizi kapatmaya yeltendiler. CHP’nin başındakiler “Ankara’da da hâkimler varmış” dedi.

Karşımızda adeta bir ittifak oluşturdular. Başarılı olamayacaklar. Ben inanıyorum ki 31 Mart’ta benim vatandaşlarım gereken dersi sandıkta verecektir.

Tunç Soyer göndermesi

CHP, Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını yeniden vitrine çıkarıyor.

Sandığın namusu

Biz sandığın namusunu koruduğumuz sürece CHP’nin o sandıktan çıkma şansı yoktur. CHP'ye oy verenler ya aileden, ya ideolojik bağnazlıktan ya da biz kendimizi iyi anlatamadığımız için oraya meyledenlerden oluşuyor. Önümüzdeki seçimler CHP'nin devre dışı kalışının miladı olacaktır. 

"İşi sıkı tutacağız ki sandıktan biz çıkalım"

İşi sıkı tutacağız ki 31 Mart’ta sandıklardan biz çıkalım. Sandıkları asla boş bırakmayacak arkadaşlarımız, gerektiğinde itirazlarını yazılı olarak kayda geçireceklerdir.

"Sandıktan çıkanla inatlaşılmaz"

Sandıktan çıkan iradenin başımızın üstünde yeri var. Bizim anlayışımıza göre milletle inatlaşılmaz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.