Erdoğan'ın "Aynı gemideyiz" sözlerine CHP'den yanıt!

Erdoğan'ın "Aynı gemideyiz" sözlerine CHP'den yanıt!

CHP’li Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aynı gemideyiz” söylemini değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun haksız şekilde mazbatasının elinden alındığını vurgulayan Özkoç, “Bu durum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki dönem İstanbul, Ankara ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanları ile eski bir başbakanı görevden aldığı Türkiye’de, gayet doğal” ifadelerini kullandı.

“AYNI GEMİDEYİZ” DİYEN ERDOĞAN’A YANIT

CHP’li Özkoç, bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aynı gemideyiz” şeklindeki söylemini anımsatarak, değerlendirmesini sorması üzerine şunları söyledi:

“Türkiye’den de bahsedince devasa bir gemi gözümün önüne geliyor. Kaptan köşkünde elinde piposuyla Cumhurbaşkanı, hemen yanında da ikinci kaptan olarak damadını görüyorum. Bir şeyler söylüyor aşağıya. Geminin su altında kalan kısmında ve geminin iç dip kısmında bulunanlar, bu emirleri yerine getiriyorlar. Ama bunlar hiç cumhurbaşkanını görmemişler. Bu gemiyi nasıl yürütüyorlar, nasıl yaşıyorlar, bu gemiyi yürütürken ne sıkıntı çekiyorlar? Bazıları orada artık bunalmış, yaşamdan kopmuş, kendilerini yakıyorlar. Ama Cumhurbaşkanı ve damadından tık yok. Onlar ‘Her şey çok güzel’ diyor. Ama aşağıdakilerin gördükleri zifiri karanlık. ‘Bu bir ülkeyse yaşamalı, bunun için yaşamımızı veririz.’ diyorlar. O sırada cumhurbaşkanına kaptan köşkünde özel yemekler geliyor. Damadıyla oturup yiyor. O sırada aşağıya telefon ediyor ‘Hepimiz aynı gemideyiz, çok çalışın’ diyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gemisinin ayrı olduğunu vurgulayan Özkoç, “O kendi sarayında yaşıyor, kendi uçağıyla seyahat ediyor. Milletin yürütmek istediği Samsun’a giden gemide değil” dedi.

Özkoç, Türkiye’de 8 milyonu aşkın işsiz bulunduğunu, esnafın kepenk kapattığını, insanların açlık ve işsizlikten kendilerini yaktıklarını belirterek, “Onun dümeni başka, dümen suyu başka. Milletin derdi ise başka” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.