Eren Erdem: "MiT tırları tutanaklarını Bülent Tezcan'dan temin ettim"

Eren Erdem: "MiT tırları tutanaklarını Bülent Tezcan'dan temin ettim"

MİT TIR'ları tutanaklarını da Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek o tweetler attım. Devlet bunları bilmiyor mu? Biliyor. Devlet ne diye bizi FETÖ'ye bağlamaya çalışıyor"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, canlı yayınlanan Artı TV Gece Editörü programında "Hakkımda FETÖ'ye üye olmamakla birlikte FETÖ'ye yardım etmek şeklinde bir soruşturma açmışlar. Bunu da MİT TIR'ları tutanaklarının bende olması, bununla ilgili attığım tweetler ve Zaman gazetesinin önüne gitmem nedenlerine bağlamışlar. Zaman gazetesine Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun o gün Enis Bey'e vermiş olduğu talimatla gittik. MİT TIR'ları tutanaklarını da Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek o tweetler attım. Devlet bunları bilmiyor mu? Biliyor. Devlet ne diye bizi FETÖ'ye bağlamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "FETÖ'ye yardım", "gizli tanığı ifşa" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçları kapsamında hazırlanan iddianamede 22 yıla kadar hapsi istenen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, açıklamalarda bulundu.

Belgeleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'dan aldığını söyleyen Eren Erdem, Artı TV'de bağlandığı canlı yayında "MİT TIR'ları tutanaklarını Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek o tweetler attım" ifadelerini kullandı.

Erdem ayrıca milletvekilliği adaylık listesine de Tezcan'ın karşı çıkmasından dolayı giremediğini söyledi.

Zaman gazetesine gidişi hakkında da açıklama yapan Erdem "Ben CHP medya komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye kafama göre gitmem. Zaman gazetesine de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun o gün Enis Bey'e vermiş olduğu talimatla gittik" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.