Erkekler dikkat! Ağız kısmında sürekli yara çıkıyorsa...

Erkekler dikkat! Ağız kısmında sürekli yara çıkıyorsa...

Özellikle erkeklerde meydana gelen ağız yaralarının asıl nedeni...

Kanser belirtileri kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösterebilir. Erken tanı ile ölüm riskini tamamen ortadan kaldırmak için vücudunuzun verdiği sinyallere dikkat etmelisiniz. Erkeklerde kanser uyarısı veren belirtiler neler, işte cevabı…

Testislerde görülen değişimler

Testislerinizde meydana gelen şişlik ya da ağrı gibi belirtiler testis kanserinin bir belirtisi olabilir. Böyle bir durumda hemen bir Üroloji uzmanı ile görüşmeniz gerekiyor.

Sık sık idrara çıkma

Özellikle 50 yaş üzeri erkeklerde sıklıkla görülen bir sorun olan sık idrara çıkma prostat bezinde meydana gelen bir sorunun belirtisi olabilir. 50 yaşından sonra prostatlarınızı sık sık kontrol ettirmeniz tedavi için büyük bir önem taşımaktadır.
 

Dışkıda kan görülmesi

Dışkıda kan görülmesinin birçok farklı sebebi olabilir. Hemoroid, idrar yolu enfeksiyonu, kolon ve böbrek kanserinin ilk belirtileri arasında dışkıda kan yer almaktadır.
 

Nedensiz ağrı ve yorgunluk

Kanserin sık görülen belirtilerinden birisi de nedensiz görülen ağrı ve yorgunluklardır. Bu gibi durumlarda zaman kaybetmeden doktora gitmeniz tavsiye ediliyor.
 

Ağızda görülen değişimler

Sigara ve tütün kullanan kişilerin ağız kanserine yakalanma riski oldukça fazla. Son zamanlarda ağız içinizde veya dudaklarınızda kırmızı, beyaz lekeler görülüyorsa bu durumda doktora gitmeniz iyi bir korunma yöntemi olacaktır.
 

Lenflerde şişlik

Boyun,koltukaltı ya da diğer bölgelerinizde yer alan lenf bezlerinde herhangi bir nedene bağlı olmayan şişlikler meydana geliyorsa bu durumun sebebi kanser olabilir.
 

Yutma zorluğu

Yutma zorluğuna kusma ve kilo kaybı gibi belirtiler de eşlik ediyorsa bu durumda bir an önce doktorunuz ile görüşmeniz gerekiyor.
 

Diğer belirtiler

-Mide yanması
-Ateş
-Memede görülen değişiklikler
-Nedensiz kilo kaybı
-Öksürük
-Cilt değişiklikleri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.