Erkeklere uyarı! Eğer tüketirseniz prostat kanserine neden oluyor!

Erkeklere uyarı! Eğer tüketirseniz prostat kanserine neden oluyor!

Peynirle ilgili yapılan araştırmalar korkuttu.

Amerikalı bilim insanlarının araştırması peynir ve tereyağı sevenleri endişelendirebilir.Amerikalı bilim insanları milyonlarca erkeğin beslenmesini inceleyen 47 farklı araştırmanın verilerini analiz etti. Buna göre peynir ve tereyağı gibi süt ve süt ürünleri prostat kanseri riskini arttırıyor. Araştırmaya göre düzenli olarak süt ve süt ürünleri tüketen erkeklerin prostat kanserine yakalanma riski %7/76 daha fazla. Buna karşın vegan beslenme prostat kanseri riskini düşürüyor.

Uzmanlar süt ve süt ürünlerinin anahtar bir büyüme hormonunu ve kalsiyum seviyesini yükselttiğini düşünüyor. Bu iki faktörün de prostat tümörleriyle bağlantılı olduğu söyleniyor. Bu araştırma Batı'ya oranla süt ve süt ürünleri tüketiminin az olduğu Asya ülkelerinde prostat kanseri riskinin neden düşük olduğunu açıklıyor.
Araştırmayı yöneten Dr. John Shin, "Birçok araştırma sebze ağırlıklı beslenmenin prostat kanseri riskini azalttığını veya hiçbir değişiklik yaratmadığını gösterirken hayvansal beslenmenin, özellikle süt ve süt ürünlerinin, prostat kanseri riskini arttırdığını veya hiçbir değişiklik yaratmadığını gösteriyor." dedi. Dr. Shin, daha kesin bağlantılar kurmak ve nedenleri anlamak için daha fazla araştırmanın gerektiğini de ekledi.

Yine de süt ve süt ürünlerini bırakmamak da fayda var

İngiliz Profesör Tom Sanders, bu araştırmanın süt ve süt ürünleri ile prostat kanseri arasında bağlantı kurmak için oldukça zayıf olduğunu düşünüyor. "Fazla kilo daha güçlü bir risk faktörü. Veganların daha az risk taşımasının sebebi beslenme şekilleri değil, daha zayıf olmaları olabilir." diye ekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.