Erol'dan Meydan Doğum evi skandalında adı olan Erçin Çıtırık'a sert yanıt

Erol'dan Meydan Doğum evi skandalında adı olan Erçin Çıtırık'a sert yanıt

Esra Erol, "Yıllar önce yaşananları sümen altı yapmaya çalışmalarına asla izin vermeyeceğim" diye konuştu.

Adana Meydan Doğumevi Hastanesi'nde 1980-1990 yıllarında, doğan bazı bebeklerin ailelerine öldüğü söylenerek başka kişilere verildiği iddilarının ardı arkası kesilmiyor. 

Skandallar Esra Erol'da ortaya çıktı ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.  Programında defalarca adı geçen kişilerin cevap hakkı olduğunu belirten Esra Erol, Erçin Çıtırık'ın basın açıklamasını izleyiciyle paylaştı.  

 

Esra Erol'dan cevap gecikmedi. İşte başarılı sunucunun Erçin Çıtırık için verdiği cevap metni; 

 

“Usul esastan, ÜSLUP MESAJDAN ÖNCE GELİR”

Ekran önünde ne olursa olsun doğru üslup içinde bulunmak gerektiğini “ilke” olarak edindim, bunu “vazgeçilmez sınırlarım” olarak belirledim.

Programıma telefonla yada stüdyoda katılan katılımcıların  3. Kişiler hakkındaki beyanlarını kendi iddiaları olduğunu adı geçen kişilerin yayına katılabileceğini/cevap hakkını kullanabileceğini, yine   kurum ve kuruluşları hedef göstermeden kurumların değil kişilerin hata yapabileceğinden defalarca bahsettim.

Şimdi bazıları kalkıp adli makamların harekete geçip soruşturma başlattığı, devletin müfettişlerinin idari incelemeye tabi tuttuğu, her şeyden önemlisi gözü yaşlı annelerin her geçen gün sayılarının arttığı ;dünyanın en masum  değerleri ,korumaya muhtaç bebeklerin içinde yer aldığı olaylar hakkında “magazin” “ gerçeklikten uzak “  “hayal dünyasında” “ tiyatro” “ oyun” “  dedikodu”  gibi ifadelerle kendi zihinlerinin üsluplarını ortaya koyuyorlar… Yaptığım programın magazin programı olmadığını programda ele alınan konunun ise magazin değil;  inancımızda/dinimizde cennetin kokusu olarak tanımlanan bebeklerin ailelerinden uzaklaştırılarak yalan hayatlara sahip olmalarına neden  olaylar olduğunu belirtmek isterim. Ha bana göre Magazin programı Eğlence dünyası ile ilgili magazin konularını işleyen haber ve yorum program türüdür. Sizler burada işlenen konulara magazin diyorsanız buda sizin üslubunuzdur.

Yaptığım yayınlar derinleştikçe  üslubu ve üsluba verilen önemi görmeden, anlamadan, dosdoğru konudan nem kapanların sayısı da kabarıyor. Eleştiri yerine  “hakaretamiz” beyanlarla külliyen küçümsedikleri programda anne ve masum bebekler üzerinden oynanan oyunu ve rant kaygısını görmezden gelmeye ,yıllar önce yaşananları sumen altı yapmaya çalışmalarına asla izin vermeyeceğim. Aman, sakın, suya sabuna dokunma, tepki toplayacak meselelere uzanma, çiçeklerden, hayallerden bahset, sınırları çiğneme, haddini aşma diyenlere ben anneyim tüm gözü yaşlı annelerin zor durumlarından faydalanarak bebekleri hakkındaki  tüyler ürperten olaylara ilişkin tüm  iddiaları dinleyeceğim, onların sesi ve kulağı olacağım.

Program hakkında nitelik sıçraması yapma ihtimali pek gözükmeyen diyenlere son olarak şunu söylemek isterim: çalışma hayatımda çaba göstermek istediğin şeye kalbini koymadan başarı gelmediğine inandım Ancak şunu da yaşadıklarım gösterdi ki çaba bize ait olsa da hayrını kısmetini Allah bilir ; NE ÖVGÜ  ; NE YERGİDİR SONUCU BELİRLEYEN …

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.