Erten: "Butik değil merkez üniversitesi olmalı"

Erten: "Butik değil merkez üniversitesi olmalı"

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Karabağlarda butik değil merkezi bir üniversite olması gerektiğini belirtti.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın, olur verdiği Karabağlar’da kurulması düşünülen İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin yeri ve konumu ilçede en çok konuşulan konu oldu. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten,  Karabağlarda butik değil merkezi bir üniversite olması gerektiğini belirtti.

İzmir’de düzenlenen Ege Ekonomi Formu’na katılan ve İzmir’den ayrılırken İzmir’en en büyük ilçesi Karabağlar’a üniversite kampüsü oluru veren Başbakan Binali Yıldırım’ın bu kararı, ilçede büyük sevincin yaşanmasına neden oldu. İzmirlilere ve Karabağlılara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı müjdesi olarak üniversite kampüsü kurulması talimatını veren Başbakan Yıldırım’ın bu talimatı üzerine ilçede en çok konuşulan konu üniversitenin kampüsünün nereye yapılacağı oldu. İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde yaşayan herkes sevindirici bu haberle beraber Karabağlar’da bulunan  boş alan üzerinden üniversite kampüsünün yapılacağı yeri tahminler yaparak bulmaya çalıştı.

Karabağlar’da yaşayanlar üniversite sevinci ve yeri konusunda tahminler yaparken, üniversite idarecileri,  yerel yöneticiler ve bürokratlarla birlikte Başbakan Binali Yıldırım’nın müjdeyi alan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, üniversitenin kurulacağı yerin Karabağlar İlçesi’nde çok olduğunu asıl önemli olanın merkezi üniversite olarak kurulması olduğunu söyledi. Demokrasi Kavram olarak, Değer olarak İnsanlığın Merkez Kavramı. Dolayısı ile, İsmini taşıyan Üniversite'nin de Merkez Üniversite olması gerektiğini belirtti.

Erten, “29 Ekim Cumhuriyet Kutlamalarında İzmir Milletvekilimiz, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın İzmir'e, Karabağlar'a verdiği bu Demokrasi hediyesi için tüm İzmir, Karabağlar olarak müteşekkir ve minnettarız. İzmir ile Ak Parti arasındaki ortak değer, ortak kavram

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.