Esad'dan Türkiye açıklaması: 'Laf değil, icraat bekliyoruz'

Esad'dan Türkiye açıklaması: 'Laf değil, icraat bekliyoruz'

Dünya basınına açıklamalarda bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'den 'söz değil icraat beklediklerini' dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Esad ile görüşme olabilir siyasette küslük, dargınlık olmaz" ifadelerinin ardından, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da Şam-Ankara ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Lübnan merkezli gazetenin aktardığına, geçtiğimiz günlerde Suriyeli akademisyen ve gazeteciler ile bir araya gelen Esad, "Türkiye Şam'ın taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi" dedi. Suriye Devlet Başkanı, Türkiye'den 'söz değil icraat beklediklerini' dile getirdi.

'MANEVRA OLDUĞUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Türkiye’yle 'istihbarat düzeyinde' toplantıların gerçekleştiğini ancak 'ikili görüşmelerin seviyesinin yakında artırılacağını' söyleyen Esad, şöyle devam etti: "Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerine göre daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğunu anlamak mümkün değil."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim ayında "Vakti geldiğinde Suriye'nin Başkanı'yla görüşme yoluna gidebiliriz" demiş, Türkiye'nin önceliğinin Suriye'deki 'terör gruplarının arındırılması' olduğunu söylemişti. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı: "Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse, aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.