ESEV'den farkındalık yürüyüşü

ESEV'den farkındalık yürüyüşü

ESEV, Dünya Çölyak Günü sebebiyle, farkındalık etkinliği kapsamında Çölyak Yürüyüşü düzenledi.

Genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişen Çölyak, insan sağlığı üzerinde birçok değişime neden olması sebebi ile teşhisi büyük önem taşıyan özel bir durumdur. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise Türkiye'de her 100 kişiden biri çölyaklı.

Tüm dünyada her yıl 9 Mayıs’ta çeşitli etkinliklerle kutlanan Çölyak Farkındalık Günü kapsamında Çölyak’a dikkat çekmek amaçlanıyor.

Türkiye'de Çölyak bilinirliği oluşturulması çalışmalarını titizlikle sürdüren ESEV, Çölyak’ın tanınması ve teşhis ve tedavisinin yaygınlaştırılması için projeler geliştiriyor. Bu yılki Dünya Çölyak Günü münasebetiyle de 6 Mayıs Cumartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasında geleneksel hale getirdiği Çölyak farkındalık etkinliği çerçevesinde “Çölyak Yürüyüşü”nü düzenledi.

Etkinlik kapsamında, İstanbul’da Kadıköy Bağdat Caddesi (Feneryolu-Caddebostan hattı) boyunca görevlendirilen gönüllüler tarafından çölyak hakkında bilgilendirme broşürlerin dağıtıldı, dikkat çekici Çölyak sloganları içeren dövizler taşındı, tüm dünyada çölyak rengi olarak kabul edilen yeşil renkli kokartlar dağıtıldı ve Göztepe 60. Yıl Parkı’nda halkı bilinçlendirme çalışmalarına yer verildi.

İstanbul’daki etkinlik dışında, Türkiye genelinde, her ili temsil eden kale, kule, köprü gibi sembol yapılar yeşil renkle renklendirilerek Çölyak farkındalığı yaratıldı.

Sosyal sorumluluk anlayışıyla bir araya gelen ESEV bursiyerlerinin ve gönüllülerinin katkısıyla gerçekleştirilecek bu etkinlikler ile toplumda çölyak farkındalığının yaratılması amaçlanıyor.

f9ee69ec-1460-403f-bf38-171f3fcfea8e.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.