Esir takası anlaşmasının detayları belli oluyor!

Esir takası anlaşmasının detayları belli oluyor!

Hamas'ın esir takasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Serbest bırakılan her İsrailli esire karşılık, 3 Filistinli tutsak serbest bırakılacak” denildi ve 200 yardım kamyonunun bölgeye girişine her gün izin verileceği ifade edildi.

İsrail ve Filistin arasında varılan esir takası anlaşması kapsamında insani aranın yarın başlaması bekleniyor. Bu kapsamda Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki insani aranın yarın yerel saatle 07.00’de (TSİ 08.00) başlayacağını ve 4 gün süreceğini doğrulayarak, Kassam Tugayları ve diğer "Filistinli gruplar" dört günlük insani ara boyunca "tüm askeri faaliyetlerini durduracağı" ve İsrail güçlerinin de aynı şekilde hareket edeceği belirtildi.

İnsani ara boyunca İsrail uçaklarının Gazze Şeridi’nin güneyinde uçuş yapmayacağı ifade edilen açıklamada, Gazze kenti ve Gazze Şeridi’nin kuzeyinde İsrail uçaklarının yerel saatle 10:00 - 16:00 arasında günde 6 saat süreyle durduracağı ifade edildi.

israil-askerlerinin-esir-alindigini-dogruladi.jpg

Gazze Şeridi’nde serbest bırakılan her İsrailli esire karşılık, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 3 Filistinli tutsağın serbest bırakılacağı aktarılan açıklamada, “Dört gün içinde, 19 yaşından küçük kadın ve çocuklardan oluşan toplam 50 İsrailli esir serbest bırakılacak” denildi. Ayrıca anlaşma kapsamında Gazze Şeridi’nin tamamı için tıbbi malzeme içeren 200 yardım kamyonunun bölgeye girişine her gün izin verileceği açıklandı.

Ayrıca İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail ve Filistin arasında yarın başlayacak olan insan arada İsrail tarafının 39 Filistinli mahkumu serbest bırakacağı aktarıldı. Filistinli mahkumların yerel saatle 20.00 (TSİ 21.00) sıralarında serbest bırakılmasının beklendiği ifade edilen haberlerde, Gazze Şeridi’nde serbest bırakılan İsrailli esirlerin İsrail topraklarına girdikten sonra Filistinli mahkumların serbest bırakılacağı ifade edildi. Söz konusu Filistinli mahkumların Megiddo, Damon ve Ofer cezaevlerinden serbest bırakılacağı ifade edilen haberlerde, mahkumların Ofer Cezaevi’nden Kızıl Haç’a ait araçlarla işgal altındaki Batı Şeria'daki Beitonia Kontrol Noktası’na götürüleceği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.