Esnaf havayolu şirketlerinden daha mı önemsizdir?

Esnaf havayolu şirketlerinden daha mı önemsizdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklanan havalimanlarının kiralarına ait düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün işlettiği havalimanlarında 2020 yılının kiralarını alınmayacağını belirterek, 2021-2022 dönemine ait kira bedellerinin iki yıl boyunca yüzde 50 indirimli uygulanacağını açıkladı. 

kani-beko-001.jpg

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak gelişmeye tepki gösterdi. Farklı sektörlerin de zor günlerden geçtiğini vurgulayan Milletvekili Beko, esnaf ve işletmeler için ne gibi çalışmalar yapılacağını sordu. Beko’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı havalimanlarından 2020 yılı kiralarını almamayı ve 2021-2022 kiralarında %50 indirime gideceğini açıkladı.

Soruyorum:

Köprü ve otobanları kullanan esnaf havayolu şirketlerinden daha mı önemsizdir?
Hükümet aynı kira desteğini bar, kafe ve restoranlar için de yapmayı düşünmekte midir?
Kapanmadan önce bu iş yerlerinde çalışan, şu an evine ekmek götüremeyen müzisyen, aşçı, garson binlerce işçi ve emekçimiz için bir planınız var mıdır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.