Esnaftan 4 ay muhasebe ücreti de alınmayacak

Esnaftan 4 ay muhasebe ücreti de alınmayacak

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında faaliyeti durdurulan meslek grupları ile ilgili anlamlı bir karara imza attı. 

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, maddi kayba uğrayan esnafın aidatlarının, Ekim ayına kadar faizsiz olarak ertelendiğini açıkladı. Ayrıca, muhasebe kaydı oda tarafından tutulan esnaftan Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında muhasebe ücreti de alınmayacak. 

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde piyasalarda oluşacak ekonomik daralmanın ticari hayat üzerindeki etkilerinin en az düzeyde hissedilmesi için yapılan çalışmalara bir yenisinin daha eklendiği bildirildi. Türkiye’de de salgın nedeniyle faaliyetini durdurmak zorunda kalan ve maddi kayba uğrayan meslek grupların taleplerini dikkate alan Oda yönetimi, üyelerinin aidatlarını faizsiz olarak Ekim ayına kadar erteleme kararı aldı. Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, aidatların ertelenmesinin yanı sıra, “Basit Usule” tabii olup, muhasebesi oda tarafından tutulan üyelerin de Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait muhasebe ücretlerinin alınmayacağını da açıkladı.  

Hükümetten esnaf için destek talebi

Başkan Aydınhan, yaptığı açıklamada, salgınla mücadelede Urla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki maske üretimine de katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, esnafların elzem ödemeleri için ise hükümetten destek talep etti. Aydınhan, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

“31 Mart 2020 Tarihli Yönetim Kurulu toplantısında aldığımız kararlar neticesinde Basit Usule tabii olup, muhasebesi odamız tarafından tutulan 115 üyemizin Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait muhasebe ücretlerinin alınmamasına, Kovid-19 önlemleri kapsamında faaliyeti durdurulan, maddi kayba uğrayan esnaflarımızın 2020 yılına ait aidatlarının 1. taksitlerinin faizsiz bir şekilde Ekim ayına ertelenmesine karar verdik. Böylesine anlamlı karara imza atan yönetim kurulu üyelerime çok teşekkür ederim. Ayrıca hükümetimizden esnaflarımızın içinde bulunduğu zor durumu göz önüne alarak kira, BAĞ-KUR, SGK gibi elzem ödemeler konusunda bir çalışma yapmasını önemle arz ediyoruz. Ülkemiz ekonomisinin yapı taşı olan esnaflarımızın yanında olmalıyız. Ahi Evran geleneği bunu gerektirir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.