EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsü'nden 100'üncü yıl etkinlikleri

EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsü'nden 100'üncü yıl etkinlikleri

Ege Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Güneş Enerjisi Enstitüsü tarafından "Atatürk ve Cumhuriyeti Nasıl Anlamalıyız?" başlıklı söyleşi ve “Atatürk ve Cumhuriyet Dönemi Kazanımları Resim Sergisi” etkinlikleri düzenlendi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Güneş Enerjisi Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında EÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğr. Gör. Vahip Dursun, "Atatürk ve Cumhuriyeti Nasıl Anlamalıyız?" başlıklı söyleşide konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşinin ardından Ege Bilim Sanat ve Kültür Platformu ile Bornovalı Sanatçılardan oluşan 17 kişilik bir grup ve 4 – 10 yaş aralığındaki 10 çocuğun duygularını renklerle aktardığı resimlerden oluşan “Atatürk ve Cumhuriyet Dönemi Kazanımları Resim Sergisi”nin açılışı yapıldı. Sergide; karakalem, pastel, akrilik, yağlıboya, baskı, yakma, dekupaj ve illüstrasyon teknikleri kullanılarak üretilmiş eserler sergilendi. Sergilenen 40 eserin 11’i çocukların resimlerinden oluştu.

ege-4.jpg

Etkinlik Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Bircan Dindar; “Bu etkinliğin hedef kitlesi, üniversiteli gençler ve çocuklardır. Onların, Atatürk ve Cumhuriyet yönetimi hakkında farkındalık ve bir bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Gençler ve çocukları profesyonel resim sanatçıları ile yan yana getirerek, kendilerinin de resim sanatı konusunda yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı amaçladık. Sergide küçük ressamlar, resimlerinde figür ve renkleri neye göre seçtiklerini anlattılar. Örneğin, resmin bir kısmını karakalem, diğer kısmını renkli çalışan bir çocuğumuz, karanlıktan aydınlığa çıkıldığını ifade etmek istediğini söyledi. Teşekkür belgeleri almak için kürsüye koşarak geldiler ve kendilerini değerli hissettiklerini bizlere de yansıttılar. Her yaş grubundan, profesyonelden çocuğa birliktelik ile farkındalık yaratılmaya çalışıldı, herkesin güler yüzlü ve mutlu ayrılması da, başarıya da ulaşıldığını gösterdi” diye konuştu.

ege-2.jpg

Etkinlik sonunda Güneş Enerjisi Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ceylan Zafer ve Bölüm Etkinlik Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Bircan Dindar, etkinliğin hazırlanmasında katkısı ve emeği olanlara “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.