EÜ Hastanesi 2023 yılına borçsuz giriyor

EÜ Hastanesi 2023 yılına borçsuz giriyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın katılımıyla 2022 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Budak’ın yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, fakülte ve hastane üst yönetimi, anabilim dalı başkanları, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle hastane borçlarının kapatılmasının ardından yeni bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Devlet erkânımız, Covid-19 ve İzmir depremi süreçlerindeki mücadelemiz ve akademik kadromuzun başarısı sebebiyle memnuniyetlerini daima dile getirdiler. Bu çabalarımızın ve girişimlerimizin sonucu olarak A Plus statüsünde yer alan Hastanemizin tüm borçları ödendi ve her şeye yeniden başladık. Son bir yılda pek çok birimimizin fiziki alt yapısını yenilerken son teknoloji cihazları da akademisyenlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu sürece katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

“AMAÇ TÜM ALANLARIN AKREDİTASYONU”

ege-eu-hastane-2022-degerlendirmesi-3.jpg

Ege Üniversitesinde birlik ve beraberlik ortamı oluştuğuna dikkat çeken Rektör Budak, “Üniversitemizde 5 yıllık süre içerisinde bir kalite kültürü inşa ettik. Araştırma üniversitesi unvanını almamızda Tıp Fakültemizin de önemli katkıları oldu. Üniversitemizde tüm kadrolarımızın birbirlerine kenetli bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Ege Üniversitesinin marka değerini daha da yukarılara taşımak adına çok çalışmalıyız. Uzmanlık alanlarındaki akreditasyon sayımızı 5’ten 23’e çıkarttık, tümünü akredite etmeyi hedefliyoruz. İdari kadrolarımızla birlikte ideal bir hastane yapısı oluşturmak için çabalıyoruz” dedi.

Bilgi çağında bilim üretmenin üniversitelerin en önemli görevlerinden olduğunu belirten Prof. Dr. Budak, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Ege Üniversitesi idari ve akademik çalışanlardan beklentilerimiz de yüksek. Daha fazla Ar-Ge çalışması, daha kaliteli sağlık hizmeti ve daha çok bilim üretmek için ekstra gayret göstermeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ülkemize şevkle hizmet etmeli ve bize emanet edilen bu güzel ülkeyi bir adım öteye nasıl taşıyacağımızı düşünerek hareket etmeliyiz. Hepinize; sevdiklerinizle, sağlıklı ve huzur dolu mutlu yıllar diliyorum” diye konuştu.

Etkinlikte, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, 2022 yılının hastane özelinde değerlendirmesini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.