EÜ’de  “Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı

EÜ’de  “Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı

Dünya KOAH Günü nedeniyle her yıl yapılan etkinlik bu yıl ilk kez İzmir'deki diğer üniversitelerinde katılımıyla gerçekleşti.

Dünya KOAH Günü nedeniyle, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Gürgün koordinatörlüğünde,  Türk Toraks Derneği işbirliği ile “Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde düzenlenen Bilgilendirme Toplantısına KOAH’lı hastalar yoğun katılım gösterdi. Bilgilendrme Toplantısı açılış törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, dekan ve başhekim yardımcıları, KOAH hastaları ve vatandaşlar katıldı. 

0-(3)-003.jpg

Bilgilendirme Gününün açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu denetimlerde ‘A Plus’ hastane olarak kabul edildi. Hastanemizde sunduğumuz nitelikli sağlık hizmetinin yanında gerçekleştirdiğimiz akademik çalışmalarla da ülkemizin lider tıp fakülteleri arasındayız. Tüm bunların yanında toplumumuzun sağlık konusunda bilgilenmesi açısından da çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Bugün de dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olan KOAH konusunda düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısında bir aradayız. Toplumumuzda tanınmayan ve doktora başvurma oranının oldukça düşük olduğu KOAH konusunda düzenlenen bu tür aktivitelerin vatandaşlarımızın bu hastalık konusunda farkındalığının artmasına büyük katkı sunacağına inanıyorum. Bu yıl toplantımızı İzmir’deki diğer kurumların da desteği ile gerçekleştiriyoruz. Bu değerli işbirliğine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

0(3).jpg

Her 5 kişiden 1’i KOAH hastası

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Gürgün, toplantının içeriği ile ilgili bilgilendirmede bulundu. KOAH’ın tüm yönleriyle ele alınacağını ifade eden Prof. Dr. Gürgün, “Türkiye’de 40 yaş üstü her 5 kişiden birinde KOAH bulunmaktadır. Ancak 10 hastadan sadece biri doktora başvuruyor ve doğru tanı alabiliyor. Bu nedenle etkinliğimizde KOAH’ı tüm yönleriyle ele alarak toplumsal farkındalığın artmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. KOAH’ın ilerleyici bir hastalık olmasına karşı önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu bir kez daha vurgulayarak hastalarımızı bilgilendireceğiz. Bu yıl KOAH için ‘Hep Beraber’ mottosuyla yola çıktık tüm katılımcılarımız ve konuşmacılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.