Ege’den Bilim ve Çocuk Şenliği

Ege’den Bilim ve Çocuk Şenliği

Ege Üniversitesi'nde “Fen Fakültesi Bilim ve Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi'nde Cumhuriyet’in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında “Fen Fakültesi Bilim ve Çocuk Şenliği” düzenlendi. Ege Üniversitesi Anaokulu ve çevre illerden okulların öğrencilerinin yer aldığı programda fakülte bölümleri tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Etkinliğe; Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, akademisyenler, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

ege-cocuk-bilim-etkinligi-77.jpg

Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Cumhuriyet’in 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Türkiye’de olduğu gibi Ege Üniversitesinde ve fakültemizde de etkinliklerimize devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de bugün düzenlediğimiz Bilim ve Çocuk Şenliği. Bilim, bir toplumun itici gücüdür. Buradan hareketle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize bilimi tanıtmak, farkındalık yaratmak ve eğlendirirken bir yandan da merak uyandırmak istedik. Bu kapsamda fakültemizin yedi ayrı bölümünden çok ilginç deneyler ve atölye çalışmalarımız var. Çocuklarımızın buradan bir farkındalık kazanarak ayrılmasını istiyoruz. Çünkü Cumhuriyet’in devam edebilmesi ve daha ileriye taşınabilmesi için bilim çok önemlidir. Biz bilimle Cumhuriyet’i koruyabiliriz’’ dedi.

prof-dr-dincer-ayaz-5.jpg

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan öğrenciler, Fakülte Dekanlık Binası önünde Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyokimya, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya ve Matematik bölümlerince açılan stantları ziyaret ettiler. Öğrenciler bu stantlarda; Güneş Saati Yapımı, Görünmez Yazı, Işık ile Hareket, Köpüren Sabun Deneyi, Su Roketi Yapımı, Kağıt Helikopter Deneyi, Görsel Akıl Oyunları, Maya ile Fermantasyon gibi deneyleri gözlemleyerek hem eğlendiler hem de öğrendiler.

ege-cocuk-bilim-etkinligi-40.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum