EÜ'den Uluslararası Balıkçılık Sempozyumu

EÜ'den Uluslararası Balıkçılık Sempozyumu

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından “Uluslararası Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu (FABA 2021)” yapıldı.

Online olarak gerçekleştirilen Uluslararası Balıkçılık ve Akuatik Bilimler Sempozyumu'nda Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Dinçer, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Yerli, su ürünleri ve su bilimleri alanında çalışmalar yapan, alanında uzman akademisyenler ve konuşmacılar yer aldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, su kaynakları ve bu kaynakların korunmasında sürdürülebilirlik bilincinin sağlanmasının önemini vurguladı. Rektör Budak, “İnsanoğlu ilk çağlardan beri su ürünlerinden çok çeşitli amaçlarla yararlanmaktadır. Bu anlamda su kaynakları ve bu kaynakların oluşturduğu ekosistem, doğanın eşsiz zenginliğinin en önemli ayaklarından birini oluşturmaktadır.

ege-necdet-budak-su-urunleri-faba-sempozyum-2.jpg

Kuşkusuz bu zenginliğin devamlılığını sağlamak, bu zenginlikten en çok yararlanan insanlığın ortak görevidir. Bu noktada kilit unsurun sürdürülebilirlik bilinci olduğunu biliyoruz. Özellikle günümüzde bu bilince dayalı bir bakış açısının yaygınlaştırılması ve kaynaklarımızın etkin kullanılması kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir. Elbette bilim adamlarına bu konuda ciddi bir sorumluluk düşüyor. Alandaki çalışmaların sayısının artırılması ve akademik birikimin bir araya getirilmesi, sektörün geleceğine yönelik stratejilerin şekillenmesinde son derece önemlidir. Bu noktada bu sempozyumun önemini ve gerekliliğini daha iyi anlıyoruz.

Su Ürünleri Fakültemizin öncülüğünde bu alana aktif olarak katkıda bulunan bir üniversite olarak bu tür etkinliklerin bir parçası olmaya büyük önem veriyoruz. Geleceğe güçlü bir yol haritası sunacağına inandığım bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları kutluyorum” dedi.

“Su ürünleri alanında çalışan bilim insanları bir araya geldi”

Türkiye’nin Su Ürünleri Mühendisliği alanında en uzun soluklu ve en saygın sempozyumlarından bir tanesini düzenlediklerini ifade eden EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, “2003 yılından beri 2 yıllık periyodlarla sürdürdüğümüz sempozyumumuzun bu sene 14’üncüsünü üniversitemiz ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenledik.

prof-dr-ugur-sunlu.jpg

Ulusal olarak başlamış olan sempozyum serisini son yıllarda uluslararası platforma taşıdık. Bu sayede dünyanın dört bir yanından su ürünleri alanında çalışan meslektaşlarımızı bir araya getiriyoruz. Ayrıca sempozyumumuz Ege Üniversitesi Rektörlüğü, EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) destekleriyle üniversitemizin son yıllarda yapmış olduğu yatırımlarla güçlü ve hızlı uzaktan erişim alt yapısı kullanılarak gerçekleştirilen FABA sempozyumlarının ilk çevrimiçi sempozyumu olma özelliğini taşıyor” dedi.

Sempozyumda alanında uzman konuşmacılar ve akademisyenler “Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Sağlıklı Üretim”, “İleri İşleme Teknolojileri ve Su Ürünleri Kalitesine Etkisi”, “Balıkçılık Biyolojisi ve Yönetimi”, “Su Kalitesi İzleme ve Yönetimi”, “Sucul Biyo-Çeşitlilik”, “Balık Hastalıkları ve Tedavisi” ile “Sıfır Atık Üretim ve Biyoyakıt” konularında sunumlar yaptılar. Üniversitelerden, Araştırma Enstitülerinden ve kamu kurum ve kuruluşlarından toplam yüzün üzerinde katılımcının yer aldığı sempozyumda 3 çağrılı tebliğ, 76 bilimsel çalışma katılımcılarla buluştu.

ege-su-urunleri-faba-sempozyum-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.