Eugenie Bouchard İstanbul'da korta çıkıyor

Eugenie Bouchard İstanbul'da korta çıkıyor

Eski dünya 5 numarası Eugenie Bouchard, 8-13 Eylül tarihleri arasında TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde gerçekleştirilecek TEB BNP Paribas Tennis Championsip Istanbul’a wild card ile elemelerden katılım sağlayacak.

26 yaşındaki Eugenie Bouchard, henüz 20 yaşındayken 2014’te Wimbledon’da finale kadar yükselmiş ve tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Aynı sezonda ayrıca Avustralya Açık ve Roland Garros’ta yarı final, Amerika Açık’ta da çeyrek final gören Kanadalı raket, dünya sıralamasında ise 5 numaraya kadar tırmanarak kadınlar tenisinde sezona damga vurmuştu.

Kariyerinin WTA seviyesindeki tek şampiyonluğunu 2014’te Nürnberg’de elde eden Kanadalı raket, ayrıca toplam beş kez final oynamayı da başardı. Son olarak ise WTA Prag’da izlediğimiz Bouchard, çeyrek final karşılaşmasında Elise Mertens’e elenerek turnuvaya veda etti. Kanadalı raketin kariyerindeki zirve noktalardan bir diğeri ise 2016 Rio Olimpiyatları’nda ülkesi adına mücadele etmesi oldu.

İstanbul'da bir kez daha

Bir Grand Slam’de finale yükselen tarihteki ilk Kanadalı tenisçi olan Eugenie Bouchard, güncel dünya sıralamasında 272. basamakta yer alıyor ve TEB BNP Paribas Tennis Championsip Istanbul ile birlikte yeniden tırmanışa geçmeyi hedefliyor.

Daha önce 2017 yılında ülkemize gelen Eugenie Bouchard, milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay ile Ankara Spor Salonu’nda bir gösteri maçında karşı karşıya gelmişti. Yaklaşık 10 bin kişinin takip ettiği karşılaşmada, kazanan taraf ise 6-4, 4-6 ve 7-5'lik setlerle milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.