“Evsel Katı Atıklarla İlgili Uygulama 31 Aralık'a Kadar Ertelensin”

“Evsel Katı Atıklarla İlgili Uygulama 31 Aralık'a Kadar Ertelensin”

Muğla'da bazı oda başkanları belediyeler tarafından uygulamaya koyulan katı atık bedellerinin 31 Aralık tarihine kadar ertelenmesini istedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelen ve çeşitli sorunları değerlendiren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Y. K. Başkanı Mustafa Ercan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Y.K. Başkanı Osman Çıralı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Y.K. Başkanı Reşit Özer, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Marmaris Ticaret Odası Y.K. Başkanı S. Mutlu Ayhan ile bazı yönetim kurulu üyeleri atık su bedelleri ile evsel katı atık bedellerini değerlendirdi. 

Oda başkanları ve yöneticileri, "Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik" kapsamında bazı belediyelerin uygulamaya koyduğu katı atık bedellerinin belirlenmesinde bazı eksiklikler bulunduğunu ve ilçeler arasında dengesizlikler olduğunu belirterek uygulamanın, yönetmeliğin geçici 1. maddesinde  de belirtildiği gibi 31 Aralık 2020 tarihine dek ertelenmesini istediler. Oda başkanları 31 Aralık'a kadar yapılacak erteleme sürecinde hem belediyelerin belirlediği rakamlar arasındaki farkların giderilebileceğini, hem de yönetmelikte belirtildiği şekli ile katı atık ve atık su miktarlarının her aboneye göre gerçekçi bir şekilde belirlenebileceğini ifade ettiler.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.