Ezilen köpeğe Çiğli Belediyesi sahip çıktı! 

Ezilen köpeğe Çiğli Belediyesi sahip çıktı! 

Geçtiğimiz günlerde Çiğli Çarşı'da ezilen köpeğe Çiğli Belediyesi Ve Başkan Utku Gümrükçü sahip çıktı. 

Medya Ege- Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Çiğli Çarşı'da park halindeki bir aracın hareket ettiği sırada kenarda yatan bir köpeğin üzerinden geçerek yaralamıştı. Köpek aracın altına sıkıştığı halde aracı kullanan kişi yerinden kalkmamış ve köpekle ilgilenmemişti. Olayı gören vatandaşlar aracı kaldırarak köpeği kurtarmıştı. Yaşanan olaydan sonra şoför, köpeği o halede bırakıp kaçtı. Vatandaşlar, köpeğin tedavisi için belediye ekiplerini arayarak köpeği aldırdı. 

1582397958920blob.jpg

Can dosta yapılan bu duruma tepki gösteren HAYTAP İzmir Çiğli Belediyesi'ne şikayet dilekçesi verdi. Çiğli Kaymakamlığı'na ve Çiğli Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe yazan HAYTAP İzmir dilekçesinde şunları dile getirdi;

"ÇİĞLİ KAYMAKAMLIĞI ve ÇİĞLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE

21.2.2020 Tarihinde öğle saatlerinde Çİğli Çarşı göbeğinde 35 AV 4117 plakalı park halindeki bir araç, hareket ettiğinde kenarda yatan bir köpeğin üzerinden kasten geçmiş, köpek araç altına sıkıştığı halde aracı kullanan kişi yerinden kalmamış,olayı gören kişiler aracı kaldırarak köpeği kurtarmış, şoför yanındaki kadın aşağı inerek köpeğe bakıp,onu orada bırakıp kaçmışlardır.

5199 sayılı kanun madde 21 göre onu en yakın veterinerliğe götürmesı gerektiği halde bunu yapmamış,olay yerindeki halk Belediye veterinerliğine haber vererek köpeği aldırmış, ancak köpeğin çok kırığı olduğu ve durumunun kritik olması nedeniyle Belediye Başkanımızın talimatıyla özel kliniğe kaldırılmıstır..

Aracın sahibinin bulunarak, 5199 sayılı kanun gereği idari ceza verilmesi,dikkatsiz araç kullanmasından dolayı, trafik kurallarını ihlal etmesi nedeniyle ceza verilmesini ve klinik masraflarının tarafından ödenmesi konusunda yardımlarınızı rica eder, dilekceme 4982 ve 3071 sayılı kanun gereğince yanıt verilmesini saygılarımızla arz ederiz." 

HAYTAP İzmir'den yaşanan vahşete tepki!

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder, yaşanan gözü dönmüşlüğü kınayarak yetkililere çağrıda bulundu. Önder, hayvana eziyet edenlere idari ceza verilmesi, dikkatsiz araç kullanmasından dolayı, trafik kurallarını ihlal etmesi nedeniyle ceza verilmesini istedi.

"Çiğli Belediyesi'nin koruması altındadır"

Yaşanan olaydan sonra Başkan Gümrükçü sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Can dostun durumunu yakından takip eden Başkan Gümrükçü açıklamasında şunları dile getirdi;

"Kamuoyuna duyuru;

Bugün Çiğli Kasaplar Meydanında bir köpeğimizin üzerinden araba ile geçilmesi hakkında bilgilendirme. Hızlı bir şekilde Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından bölgeden alınan sokak sakinimiz, ilk müdahalenin ardından durumunun ağır olması nedeni ile Belediyemiz tarafından Çiğli'de bulunan Özel İzmir Hayvan Hastanesi'ne sevk edilmiştir.

Durumu stabil olsa da ilk 24 saati riskli olan Hastamızın saturasyonu 100, Nabzı 70, karın bölgesinde iç kanama bulunmamakla birlikte Thorakal bolgede ic kanamaya rastlanmıştır. Kaburgalarda kırık, L4-S1 de lukzasyon ve deri altı şiddetli amfizem bulunmaktadır. Kent sakinimiz üzerinde tespit edilen Çip ne yazık ki sahibi tarafından terk edilen bir patili dostumuzla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Özel İzmir Hayvan Hastanesinde tedavi gören hastamız, Çiğli Belediyesinin koruması altındadır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.