Facebook kullanıcıları dikkat! Instagram’ın o özelliği geliyor

Facebook kullanıcıları dikkat! Instagram’ın o özelliği geliyor

Facebook Popüler Fotoğraflar özelliğini test ediyor

Popülerliğini kaybeden uygulama rakiplerinin gerisinde kalmamak için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda sağlık sektörüne de adım atacağını duyurmuştu. Skandallar ve veri sızıntıları ile başı dertte olan Mark Zuckerberg, Facebook için yeni atılımlar yaparak tekrar canlandırmak istiyor. Facebook üzerinden video izlerken aşağı kaydırdığınızda farklı videolara geçiş yapabiliyorsunuz. Bu sayede benzer videoları görebiliyor ve uygulamada daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Şirket bu özelliği fotoğraflarda da kullanmak için çalışmalar yürütüyor.

Şirket Popüler Fotoğraflar özelliği ile kullanıcıların uygulamada daha fazla vakit geçirmesini hedefliyor. Instagram, SnapChat gibi uygulamalara göre daha pasif kalmasının en büyük sebeplerinden biri de görsel ağırlıklı yapısının olmaması. Kullanıcılar sosyal medyada yazı okumak yerine görselliğin ön planda olmasını istiyor.

Popüler Fotoğraflar özelliği Instagram’daki keşfetten farklı olarak fotoğraf açıklamasının 65 karakterini görmeye izin veriyor. Herhangi bir fotoğrafa tıkladığınızda ekranı aşağı doğru kaydırarak herkese açık fotoğrafları veya arkadaşlarınızın fotoğraflarını görebileceksiniz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.