Facebook kullanıcıları dikkat! Yüzünüz kimliğiniz olmak üzere!

Facebook kullanıcıları dikkat! Yüzünüz kimliğiniz olmak üzere!

Facebook kimlik doğrulama sistemini değiştiriyor

 Yaklaşık 2.5 milyar aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya devi, çok sayıda sahte hesabın var olduğunu ve bu durumun insanları rahatsız ettiğini biliyor. Bu bağlamda yeni bir kimlik doğrulama yöntemi geliştiren Mark Zuckerberg ve ekibi, sizden yüzünüzü içeren bir video isteyecek. İlgili videoda yüzünüzün farklı açılardan çekilmiş olması gerekecek.

Facebook kimlik doğrulama sistemini neden değiştiriyor

En popüler uygulamaların özelliklerini herkesten önce internete sızdırması ile bilinen Jane Manchun Wong, kendi Twitter hesabında bir GIF paylaştı. Doğru tespitleri ile ünlenen Wong, bu sefer de yanılmadı.

Yeni bir arayüz geliştiren Facebook, yüzünüzü kayıt etmek amacı ile bir fotoğraf dairesi kullanacak. Bu fotoğraf dairesi, yüzünüzü çeşitli açılardan kayıt edecek. Kayıt etme işlemi sırasında kafanızı size verilen doğrultuda oynatmalısınız. Akıllı telefonunuzun kilidini açmak için kullandığınız yüz tanıma sistemine benzeye dairesel doğrulama, internet botları tarafından oluşturulan hesapları tespit etmek için kullanılacak. Yeni projesini veri toplamak amacıyla kullanmadığını söyleyen Facebook, kendisine yöneltilen yüz tanıma teknolojisini kullanıyor iddialarını da reddetti. Bazı kullanıcılar, bu yeni projeden rahatsız oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.