Facebook Libra çıkış tarihi hukuki süreçlere takılabilir!

Facebook Libra çıkış tarihi hukuki süreçlere takılabilir!

Facebook Libra, hem Amerikan Senatosu’ndan hem de iş insanlarının bazılarından beklenen desteği alamıyor. ABD Başkanı Donald Trump da dahil olmak üzere birçok kilit isim, bu kripto paraya güvenmiyor.

Kripto paraların denetlenmesini isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor ve bu artış Facebook’u da oldukça etkiliyor. Geçtiğimiz yaz mevsiminde Senato ile Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in arasında, bu konu yüzünden, soğuk rüzgarlar esmişti.

3 ay önce Libra adına 2020’yi işaret eden Mark Zuckerberg, dijital para biriminin yürürlüğe girmesi hususunda zorlanmaya devam ediyor. Ortaklarıyla bir toplantı yapan tecrübeli kurucu, Avrupa’dan yükselen sesleri engelleme peşinde.

Facebook Libra çıkış tarihi

Özellikle Almanya ile Fransa’nın istemediği Facebook Libra, küresel çaplı hukuki ve siyasi sorgulamalarla karşılaştı. Cenevre merkezli bir kuruluş olan Libra Association’ın Genel Müdürü Bertrand Perez, Avrupa ülkeleriyle olan görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Yasal düzenlemelere uymayı bir görev bilinci şeklinde tanımlayan Perez, bu konu hakkında şöyle bir demeç verdi:

“Önemli olan nokta, hukuk kurallarını denetleyen kurumların direktiflerine uymak zorunda olduğumuzdur. Onların bizim yanımızda olduklarından ve ortaya koyduğumuz çözümlerden rahatlık duyduklarından emin olmalıyız. Dünya’nın birçok noktasından gelen soruları yanıtlamamızın gerekli olacağını biliyorduk.”


Piyasadaki güveni artırmak, kripto para birimleri ile bağlantılı olan fiyat dalgalanmalarını dengelemek ve ticari ödemeleri daha pratik hale getirmek için yola çıkan Libra’nın geleceği ne olacak henüz belli değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.