Facebook Libra güç kaybetmeye devam ediyor

Facebook Libra güç kaybetmeye devam ediyor

Facebook Libra kripto para neden güç kaybediyor?

Mark Zuckerberg tarafından sunumu yapılan Facebook Libra kripto para, güç kaybetmeye devam ediyor. İlk duyurulduğu günlerde teknoloji piyasasından Microsoft, IBM gibi birçok partnerle beraber yola çıkan sanal para için daha ortaya çıkmadan tehlike çanları çaldı. Aslında, bitcoin piyasasının çalkantılı olması ve kara para aklaması gibi alanlara hizmet etmesi ABD başta olmak üzere birçok devleti endişelendiriyor. İşte Libra tam da bu endişeleri gidermek ve güvenilir bir sanal para piyasası oluşturmak için gündeme gelmişti.

PayPal desteğinin sona ermesi sonrası, ABD senatörlerinin de etkisiyle Visa, MasterCard ve eBay gibi devlerin de desteğini kaybeden Libra ölü doğmuşa benziyor. Sanal para ilk duyurulduğu günden bu yana eleştirilerilerin hedefine oturdu. Libra‘nın bir şekilde hedeflendiği kadar büyük bir kuvvet oluşturması sonrası kontrol edilemeyeceğini düşünenler çoğunlukta.

Bitcoin her ne kadar farklı bir örnek gibi görülse de, kayıt dışı ekonomi için en büyük parasal transfer yollarından biri olmuş ve bu kadar büyüdükten sonra önlem alması daha da zor hale gelmiş durumda. Eleştiriler, Libra‘nın da bir tür canavar sanal paraya dönüşerek kontrolden çıkma ihtimali üzerinde yoğunlaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.