Facebook Messenger Üzerinden Sipariş Verilebilecek

Facebook Messenger Üzerinden Sipariş Verilebilecek

Dünyanın en popüler sosyal medya sitesi olan Facebook, Messenger üzerinden yeni hizmetler vermeyi hedefliyor.

Sürekli yeni güncellemelerle kendini geliştirmeye ve kullanıcıların ilgisini daimi olarak diri tutmayı becerebilen Facebook düzenlediği F8 isimli konferansta Facebook Messenger üzerinden yapılabilecek bir çok yeni özelliği tanıttı. Messenger üzerinden aktif olacak özelliklere göre hava durumu öğrenme, haber okuyabilme, sipariş verebilme gibi bir çok yeni kullanım alanı geliyor. Botlarla gerçekleştirilebilecek olan özelliklerde bir çok gazeteyi artık sadece Facebook Messenger üzerinden takip etmek mümkün olacak.

Hava durumunu öğrenmek, haber okumak, alışveriş yapmak ve tahminen getirilecek bir kaç ekstra özellik için en popüler sosyal medya sitesi Messenger üzerinden botlar kullanacak. Botlar bir çok şeyi otomatik yapmaya yarayan yazılımlar olarak kullanılırken, Messenger'da kullanım alanının ilgili sayfadan bilgi çekmek veya sipariş gibi etkileşim gerektiren konularda bilgi iletmek amacıyla kullanılacak.

F8 konferansında tüm dünyada kullanılabileceği belirtilen yeni özellikler, Facebook tarafından konferansın düzenlendiği günden itibaren herkes tarafından kullanılabilecek. İngilizce olması beklenen sistemin bazı kısımlarının (sipariş gibi) ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde aktif hale getirileceği ancak haber ve hava durumu gibi fonksiyonların tüm dünyada işler halde kullanılabileceği düşünülüyor.

Başında kimse olmayacak, tamamen yapay zeka yönlendirecek

Facebook tarafından hayata geçirilecek olan botlar tamamen yapay zeka olarak hayata geçirilecek. Uygulamanın başında bekleyen bir müşteri temsilcisi  olmayacak, önceden belirlenmiş seçenekler sayesinde verilecek siparişlere göre alınacak cevaplar ve otomatik olarak haber sitelerinden haberleri veya hava durumu bilgisini çekerek kullanıcıya sunan özellikler olacak

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.