Facebook ve Google fotoğraflardan büyük iş birliği!

Facebook ve Google fotoğraflardan büyük iş birliği!

Facebook ve Google iş birliği için adım attı. Facebook Google Fotoğraflar ile birlikte çalışarak  yedekleme işini kolaylaştıracak.

Kullanıcılara daha iyi bir ortam sağlamak isteyen Facebook, çalışmalarına devam ediyor. Başka şirketlerle de anlaşmalar sağlayan firma, bu sefer Google ile iş birliği yaptı. Daha önce WhatsApp sohbetlerinin Google Drive‘da yedeklenmesi için anlaşan iki firma, Facebook Messenger üzerindeki fotoğraflar ve videolar için de el sıkıştı.

Özel geliştirilen bir araçla yapılacak işlem, kullanıcıların kolaylığı için tasarlandı. Birkaç basit adımla fotoğraf ve videolar Google Fotoğraflar’a yedeklenecek. Böylelikle kullanıcılar fotoğraf arşivinin tamamına tek yerden ulaşabilecek.

Ayrıca Facebook kullanıcıları hesaplarını kapatsa ya da erişimi kaybetse dahi fotoğraf ve video arşivine kolayca ulaşabilecek. Kullanıcıların eski verileri için tekrardan Facebook hesabına giriş yapmasına gerek kalmayacak.

Facebook ve Google iş birliği için yapılan duyuruda başka servislerde de yedekleme yapılabilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Gelecekte kullanıcılar dilerse iCloud ya da OneDrive’ı bu işlem için kullanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.